Zoeken in deze blog

vrijdag 1 juni 2012

'Een groep' bij Galerie De Ziener

De groepstentoonstelling waarmee Galerie De Ziener het seizoen afsluit, biedt ook nu weer een staalkaart van kunstenaars die door de galerie vertegenwoordigd worden.

'EEN GROEP' geeft de bezoeker dan ook de mogelijkheid om de geest en de gevoeligheden van De Ziener in één overzicht te vatten.
Dat je op die manier een coherente tentoonstelling kan maken en toch de nodige zin voor avontuur inbouwen, zijn prettig meegenomen pluspunten.

We nemen U mee op een verkennende wandeling. De volledige ontdekking laten we graag aan U over.Op de benedenverdieping ontmoeten we allereerst 'nieuwkomer' Eric DE SMET met één van zijn zoektochten op papier. Hij wordt op respectvolle afstand geflankeerd door het minuscule, maar ijzersterke schilderijtje ('Special planning') van Stefaan VERMUYTEN.

Walter SWENNEN doet zijn intrede in De Ziener en roept ons meteen in rood en blauw tot de orde.


Eric De Smet, 'Waan', acryl en conté op papier, 2006 (l)
Walter Swennen, schilderij olie op doek, 2012 (r)

Maurice WYCKAERT, 'good old friend' van De Ziener, mag op zijn schilderij 'Tender is the night' het heldere licht verwelkomen.

Op weg naar het paviljoen begroeten we op de binnenkoer de sculptuur 'Verborgen groei' van Paul GEES.


Stefaan Vermuyten, 'Special planning', acryl op MDF, 2011

In het paviljoen wachten ons Marc MAET en Werner CUVELIER, maar het is alweer Stefaan VERMUYTEN die ons met zijn onderhuidse 'Compositie' rechts achteraan bijzonder sterk aanspreekt, samen met de tekeningen van Mario DE BRABANDERE en de grote 'ROUW/RAUW' als grafische filosofie over de cyclus van leven en dood door Jo DE SMEDT.

Vergeet de opmerkelijke tuin met sculpturen van Jean-Georges MASSART en Norman DILWORTH niet.
De bovenverdieping biedt een variatie van strenge en speelse verstilling met onder andere Paul MOREZ (een rood kruis met schaduw als een soort 'kruising' tussen De Chirico en Tapiès), de onvermijdelijke kruisvormen van Karel DE MEESTER, de onverwachte kunststofobjecten van Werner CUVELIER of het vertederend eenvoudige object bestaande uit een takje, witte en zwarte ballen van Mario DE BRABANDERE...


Mario De Brabandere, Object kunststof ballen + hout, 2012 (l)
Paul Morez, schilderij olie op doek, 12/2011

Elk kunstwerk krijgt de nodige ademruimte, maar heeft de andere werken toch voldoende binnen handbereik om er een zinvolle relatie mee op te bouwen.


EEN GROEP
in
Galerie De Ziener
Stationsstraat 55
1730 ASSE

tot 24 juni 2012
elke vrijdag, zaterdag en zondag
van 15 tot 18 uur


Geen opmerkingen: