Zoeken in deze blog

zaterdag 5 december 2009

LINEART 2009... de eerste indrukken.

Wij maakten vorige donderdag kennis met de nieuwste editie van de Kunstbeurs Lineart in Flanders Expo (Gent). In de grote hal begonnen we onze wandeling helemaal links.
Tussen het spreekwoordelijke' kaf' gingen we op zoek naar het verrassende 'koren'.
Onze aandacht ging allereerst naar de stand van Galerie Van De Weghe uit Antwerpen. Twee grote schilderijen van Hans Vandekerckhove en enkele beelden van Johan Tahon zorgen voor een sobere, maar schitterende opstelling. Vorige donderdag opende in de galerie zelf overigens de tentoonstelling 'Watching the Architects' van Hans Vandekerckhove.

Hans Vandekerckhove, The architect's House
2009, olie op doek, 200x160
Even verder loop je a.h.w. de stand van Galerie c. de vos uit Aalst binnen. Deze galerie volgt al jaren trouw een eigen artistiek parcours en toont hier een aantal huiskunstenaars: Ria Bosman (die ook nog tot 20 december in de galerie in Aalst tentoonstelt), Bruno Decré, Nicoline Van Stapele (zit ook in de tentoonstelling 'De Collectie' van NUCLEO), Kurt Taveirne, Michel Leonardi, Stijn Kriele en Paul Gees.
(Michel Leonardi zie je ook nog terug op de tafels in de 'Gigacase' helemaal achteraan in deze eerste gang)
Ria Bosman-Kurt Taveirne-Paul Gees-Bruno Decré

Nicoline Van Stapele-Michel Leonardi

Slechts enkele standen verder duikt kunstenaar Tom Woestenborghs op in een stand van 'Vincent Verbist/Actionfields Gallery' uit Brussel.

Tom Woestenborghs

In die buurt kom je ook bij de galerie 'Margalef & Gipponi Contemporary art' (Antwerpen) met ondermeer schitterend werk van Tinka Pittoors, die overigens ook op de 'Gigacase'-tafels opduikt.

De Duitse galerie 'Red Corridor' toont onder andere deze prachtige koperdraadsculpturen van Joanna Skurska.


Eric Vande Pitte toont bij de Nederlandse galerie 'Le Coin' zijn sinds jaren doorlopende reeks 'blauwe' tekeningen, die met hun Franse titels een eigen sprookjeswereld creëren.


Voor Design Vlaanderen heeft curator Lut Maris (van galerie De Mijlpaal uit Heusden-Zolder) een schitterende stand rond hedendaagse keramiek opgebouwd.Galerie De Mijlpaal zelf biedt een evenwichtige mix van hedendaagse kunst, etnische kunst en design. We vonden er deze schitterende tekening van Michel Seuphor, maar ook een prachtig wandbeeld van José Vermeersch in confrontatie met een bijzonder sterke foto van een jonge man. Graag vernoem ik nog de 'krassende zoektocht' van Jules Lismonde en de verrassende, maar sobere opstelling van het geheel.Elke Matthys heeft met haar beelden en kleine werken op papier een onverwacht apart, maar aantrekkelijk hoekje van Galerie Art Cézar ingenomen.

Links en centraal werk van Elke Matthys
Het schilderij op de achtergrond is van Eline De Jonge

Glaskunstenaar Jan Leenknegt toont bij ACIB gallery uit Oudenburg zijn kleurrijke glassculpturen in een professionele opstelling. Jan Leenknegt zit samen met zijn dochter Elizabeth (juwelen en glas) dit weekend nog bij Villa De Olmen in Wieze.


LINEART NOG TOT EN MET DINSDAG IN FLANDERS EXPO!
Alle info en openingsuren HIER!

Geen opmerkingen: