Zoeken in deze blog

vrijdag 18 december 2009

Diane Steverlynck bij Verzameld Werk in Gent

Tussen de Koornmarkt en de Vrijdagmarkt ligt de Onderstraat als rustige zijstraat van een drukke winkelstraat (Langemunt). Reeds 19 jaar wonen en werken Ingrid De Coster en Frank Van Houtte hier. Zij is grafisch kunstenaar, hij keramieker. Maar samen runnen ze ook de galerie Verzameld Werk', die zich beweegt op de soms dunne lijn tussen 'kunst' en 'vormgeving'.
Zes jaar geleden verhuisden ze naar het huidige pand, pal naast het vorige.
Midden in het Gentse stadscentrum draagt deze woning historische links tot in de 14de eeuw. In een veel recenter verleden woonde hier de schrijver en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck.
Naast de eigen woon- en werkruimte en de galerie, werd ook plaats gemaakt voor een originele 'Bed&Breakfast' met 3 gastenkamers.
'Verzameld Werk' heeft duidelijk meer dan één betekenis.

Achter een alledaagse gevel hebben enkele ingenieuze ingrepen (i.s.m. architect Jo Taillieu) voor een totaal onverwacht beeld gezorgd. Let bijvoorbeeld op de omgekeerde deuren tussen de hal en de galerie. Natuurlijk is er ook die schitterende verbinding tussen het voor- en het achterhuis via een grote buis.
Ingrid De Coster koestert zowel haar 'kunstenaars' als de 'vormgevers' waarvan ze werk in huis heeft.
Nog tot 2 januari loopt de tentoonstelling van Diane Steverlynck*, die gaat voor een vormgeving 'pur sang'. Let bijvoorbeeld op haar wandrekjes 'Leaning' uit hout, metaal en polyester textiel. Ze zijn van een ongelooflijk doordachte puurheid. Op de foto hierboven zie je ook het tafellaken 'Borderline' en de krukjes 'Thight stool' (een houten puzzel-stoel waarvan de zitting en 3 poten samengebonden worden door een gekleurd touw). Maar er is uiteraard veel meer...
* Diane Steverlynck (°1976) volgde een opleiding design in 'La Cambre' (Brussel). Sinds 2003 heeft ze haar eigen ontwerpstudio.
Voor een overzicht van de ontwerpers met werk in de collectie van Verzameld Werk verwijzen wij U graag naar de site:
VERZAMELD WERK
Onderstraat 23a
9000 GENT
Open op do-vr-za: 13 - 18.30 uur

Geen opmerkingen: