Zoeken in deze blog

woensdag 16 maart 2011

Oshin Albrecht, Melissa Mabesoone & Erin Helsen bij 'Strictly Rabbit' in Gent

Dat  experimentele kunstruimtes of artistieke vrijplaatsen van onschatbare waarde zijn binnen het circuit van de hedendaagse kunst, wordt dezer dagen eens te meer bewezen bij 'Strictly Rabbit' in Gent.

Met drie vrouwelijke kunstenaars in huis worden ook de verschillende ruimtes op specifieke wijze ingevuld.

Oshin ALBRECHT (°1986) neemt de witte ruimte aan de straatkant voor haar rekening. Met 'Zoek de 10 verschillen' presenteert ze sinds 25 februari een van weekend tot weekend wisselende installatie, waarin ook het element performance een belangrijke rol speelt. Telkens weer neemt ze haar rol op als 'regisseur' van haar eigen artistieke leefwereld.

(c) Oshin Albrecht

Ze stapt in haar 'werkkleren', een lichtblauwe jurk en donkerblauwe rubberen laarzen... (waterschoenen) en hangt haar kleren uit de 'buitenwereld' op de voorziene plaats in de kamer. Dan begint haar taak van her-denken, her-schikken, her-beleven, her-gebruiken,...
Vorige zondag vonden we haar zelfs aan de slag met borstels, emmers en dweilen: een noodzakelijke ingreep, maar ook een deel van het artistieke parcours.

(c) Oshin Albrecht

Vanaf 21 maart is Oshin Albrecht (samen met o.a. Nicoline Van Stapele en Marcel Cardon) ook te gast in de kunstbibliotheek van de Gentse Universiteit (http://www.kunstbib.ugent.be/).

*
Het achterhuis van 'Strictly Rabbit is het terrein van Erin Helsen en Melissa Mabesoone.
Achteraan rechts lijkt Melissa MABESOONE 'hulde' te brengen aan het architecturale verval. Met minimale middelen gaat ze dat tegelijk benadrukken en verhullen: het verval krijgt hier als het ware een 'upgrade' met simpele materialen, eigen aan de omgeving.
Melissa Mabesoone is masterstudente Grafisch Ontwerp en werkt in het atelier Grafiek van het KASK. Samen met Meggy Rustamova was ze begin dit jaar aan het werk bij Croxhapox.

(c) Melissa Mabesoone

Het was eigenlijk vanaf de start van het project 'Strictly Rabbit' de droom en de wens van curator Lieven Cateau, dat de deelnemers ook met ter plekke gevonden materialen zouden werken.

(c) Erin Helsen

De architecturaal geregisseerde ruimte van Mabesoone vormt hier meteen een soort voorportaal naar de installatie van Erin HELSEN (°1985). Maar daarvoor moet U eerst het trapje op. Daar ontdekt U in de hoge ruimte een subtiele installatie met kleine 'sculptuurtjes'.Laat uw ogen wennen aan het duister en dan doemt links in de naastliggende ruimte beetje bij beetje een gigantische constructie op, als een halfvergane boot met een groot groen zeil, helemaal los-vast opgebouwd uit bij elkaar gesprokkelde planken: indrukwekkend en beklijvend ! Dit is nog een installatie uit de vorige tentoonstelling van 'Strictly Rabbit'. Deze interpretatie van  'Het vlot van de Medusa' werd toen gerealiseerd door Michel Bolliou en Laurence Verdruye.


Meer info over de drie kunstenaressen in de huidige tentoonstelling?


Tot daar een summier overzicht van deze tentoonstelling. Het werk van deze drie kunstenaressen wil ik alvast verder opvolgen.

Deze tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 27 maart 2011 bij
Strictly Rabbit
Slachthuisstraat 98
9000 GENT

za - zo: 15 - 17 uur

Geen opmerkingen: