Zoeken in deze blog

maandag 12 mei 2014

Galerie Fortlaan (Gent) stopt ermee !

 

Times are changing 

 

 


 De tentoonstelling 00:00:01 : A Split Second was de laatste die plaats heeft gehad in Galerie Fortlaan 17 te Gent. Hiermee wordt een mooi hoofdstuk met vele memorabele tentoonstellingen afgesloten. 

WATERSCHOENEN volgde hier de afgelopen jaren verschillende tentoonstellingen van Manor GRUNEWALD (http://waterschoenen.blogspot.be/2010/01/manor-grunewald-bij-galerie-fortlaan-17.html , http://waterschoenen.blogspot.be/2011/12/manor-grunewald-bij-galerie-fortlaan-17.html , http://waterschoenen.blogspot.be/2013/10/manor-grunewald-bij-galerie-fortlaan-17.html ) , Stief DESMET, Jan VERBRUGGEN,...

De galerie opende haar deuren in 1989 en stond 25 jaar lang garant voor een gevarieerd programma van internationale hedendaagse kunst en voor de promotie van een selectie aan professionele kunstenaars. Het programma werd gekenmerkt door een multidisciplinaire aanpak en de aandacht voor opkomend Belgisch talent. 
Na 25 jaar besluit Ischa Tallieu een punt te zetten achter de huidige werkingsvorm van de galerie:
“Galerie Fortlaan 17 heeft als promotiegalerie haar plaats in het hedendaagse kunstenlandschap verdiend en steeds opnieuw bevestigd met spraakmakende tentoonstellingen, projecten, publicaties, deelnames aan internationale kunstbeurzen, performances, debatten en lezingen. Gedreven door passie heb ik het programma van de galerie bestendigd en verder uitgebouwd. Het organiseren van tentoonstellingen op een locatie met vier verdiepingen in Gent in een tijdperk waarin steeds meer galeries centraler gelegen locaties opzoeken en waarbij de focus voornamelijk ligt op kunstbeurzen en online promotie, vraagt echter om een heroriëntering. De huidige galeriewerking loopt nog steeds vlot op inhoudelijk niveau en zakelijk vlak, maar het is tijd om de huidige structuur en organisatie van de promotiegalerie in de actuele context te evalueren. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging!”. 

Na deze laatste tentoonstelling wordt er binnen Galerie Fortlaan 17 de komende maanden gefocust op de opvolging en afronding van lopende projecten en contacten. 

Samen met de tentoonstellingsruimte, die voortaan opnieuw als privéwoning zal gebruikt worden, zal ook de naam van de galerie verdwijnen. Dit alles zal vervangen worden door een nieuw concept met een nieuwe naam. De focus zal in de toekomst voornamelijk liggen op promotie, advies, collectiebeheer, project management, research en curatoriële projecten. 

Galerie Fortlaan 17 en Ischa Tallieu willen de kunstenaars bedanken voor de intense samenwerking en wensen het publiek, de verzamelaars en vrienden te bedanken voor hun jarenlange interesse en steun. We houden iedereen op de hoogte van het vervolg. © foto's: Art Spotter

Geen opmerkingen: