Zoeken in deze blog

vrijdag 1 augustus 2014

MATCHBOX ON TOUR: een project van KUNSTWERKT


'KUNSTWERKT'
  
... is 'het aansprekingspunt voor de actieve kunstbeoefenaar in Vlaanderen en iedere geïnteresseerde in de beeldende kunsten'.

De organisatie richt zich op de sector van de beeldende amateurkunsten en ontwikkelt in dat verband een uitgebreid informatie- en activiteitenpakket.

Via de WEBSITE kom je alles te weten over doelstellingen en werking.Werk van Kurt Standaert @ Emiliani,
Lokeren i.s.m. Lucie Renneboog

 
We willen hier even hun project MATCHBOX ON TOUR voorstellen.

Bij Kunstwerkt definiëren ze het als volgt:

"Matchbox on tour is een reizend atelier-laboratorium dat inspiratie, experiment en ontmoeting centraal stelt. Elke editie ligt de artistieke focus anders.
Met Matchbox wil organisator KUNSTWERKT ontmoetingen rond beeldende kunst opzetten. Ze wil deelnemers inspireren en aanzetten om samen te creëren. Nadien helpt KUNSTWERKT om hun creatie te presenteren aan een publiek".


 Na edities in 2009/2010 en 2011 is het project in 2014 aan zijn derde jaargang toe. Locatie voor het project  in het park @ Borgerstein,
 Sint-Katelijne-Waver i.s.m. Bert Jacobs

 
Onlangs mocht Lucie RENNEBOOG het startsein geven bij EMILIANI in Lokeren, een woon- en dagbestedingsvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.
In het kader van een workshop konden bewoners deelnemen aan het project en zo hun eigen 'Bouwsels' realiseren. Via de ondersteuning door de kunstenares werden tekeningen en heuse driedimensionale werken gerealiseerd, gebruik makend van simpele middelen zoals ook Lucie Renneboog dat in haar eigen werk doet. Het eindresultaat zal op 14 september tijdens Open Monumentendag tentoongesteld worden, maar via de link naar TV Oost krijgt u al een beeld.


Werk van Wilfredo Prieto in opbouw @ S.M.A.K.
 Karel Verhoeven ging er op bezoek met 'Duin en Polder' 
uit Diksmuide 


Ook vier andere kunstenaars starten de komende weken en maanden met diverse doelgroepen in andere instellingen. Elk van hen kwam al ééns of meermaals ter sprake in Waterschoenen.

Bert JACOBS gaat vanaf 14 augustus aan de slag in 'Borgerstein' te Sint-Katelijne-Waver. Hij zal er vertrekken van de dromen die mensen hebben en delen. Met de hele groep wil hij in het park een totaalinstalatie bouwen. 

Vanaf 19 september is Karel VERHOEVEN aan zet in 'Duin en Polder' te Diksmuide. Op 10 juli nam hij de groep al eens mee naar de tentoonstelling van Wilfredo Prieto / David Bade & IBB in het S.M.A.K., zodat de deelnemers het verschil tussen een minimalistische en een uitbundige, kleurrijke aanpak zelf konden ervaren.


Deels zaalzicht David Bade & IBB @ SMAK
Karel Verhoeven ging er op bezoek met 'Duin en Polder'
uit Diksmuide
 

Op 11 oktober gaat Koen DE DECKER de uitdaging aan in 'De Triangel' te Lovendegem. Net als Bert Jacobs gaat hij voor een artistieke constructie in de tuin. Gezien zijn eigen sculpturale achtergrond en de schetsen en ontwerpen die hij reeds voorstelde, zal dat monumentaliteit en minimalisme combineren. 
En wat zullen zijn medewerkers in 'De Tiangel' daar van maken?Voorontwerp van Koen De Decker voor 'De Triangel' in
 Lovendegem
 

Tenslotte stelt Jonas VANSTEENKISTE vanaf 21 november zijn artistieke en sociale kwaliteiten ten dienst van 'Mivalti' in Tielt.
Hij wil niet vanuit zijn eigen werk vertrekken, maar de ideeën en fascinaties van zijn teamgenoten volop laten werken. Het decor staat al vast: de kapel van een onlangs verlaten slotklooster.


 Kapel van een voormalig slotklooster als 
locatie voor het project @ Mivalti, Tielt
 i.s.m. 'Jonas Vansteenkiste


Tot daar een inleiding.
Maar natuurlijk kunt u de uitgangspunten, doelstellingen en evolutie van dit project volgen op


via teksten, films, foto's en bovendien LINKS naar de websites van de betrokken KUNSTENAARS en INSTELLINGEN.


Foto's S.M.A.K. © Art Spotter
Andere foto's zijn ontleend aan www.matchboxontour.tumblr.com© Art Spotter voor WATERSCHOENEN


Geen opmerkingen: