Zoeken in deze blog

donderdag 21 februari 2019

THE ART COUCH nu ook in gedrukte vormAls liefhebber van beeldende kunst kent U wellicht de website

THE ART COUCHOp hun website leggen ze ook een link naar hun pagina op 


en U kunt er bovendien inschrijven op hun NIEUWSBRIEF.

Zopas zijn ze ook met een 
KUNSTMAGAZINE in GEDRUKTE VORM 
gestart.

De website werd twee jaar geleden door Frederic De Meyer opgericht, en bereikt intussen meer dan 15,000 unieke bezoekers per maand. “Het is een onverhoopt succes”, verklaart oprichter Frederic De Meyer, “Blijkbaar is er een enorme vraag van een breed publiek om op een andere manier een rijk scala aan kunstenaars te ontdekken”. Het tijdschrift zal een selectie aan artikels bieden die werden geschreven op basis van ontmoetingen met de kunstenaars, terwijl de website dagelijks ook over kunstnieuws en buitenlandse kunst bericht.

“We willen op een frisse, nieuwe manier over kunst communiceren”, zegt co-hoofdredacteur Annelies Vanbelle. “Korte, verhelderende artikels die geschreven zijn vanuit een oprechte interesse in de kunstenaars en hun werk. Kunstkritiek vanuit de buik en het hart, waarvoor je niet noodzakelijk een diploma kunstgeschiedenis op zak hoeft te hebben.”

“Het is onze bedoeling om meer mensen voor kunstbeleving te enthousiasmeren”, vult Frederic De Meyer aan, “Kunst beleven is eerst en vooral een ontdekkingstocht die je verplicht om je open te stellen voor andere gedachten en visies, wil je er volop van genieten. Mocht TheArtCouch hier een stukje aan kunnen bijdragen zouden we al een flink stuk van onze missie volbracht hebben.” 

Het magazine is sinds 14 februari beschikbaar via de website, alsook bij Copyright Bookshop in Gent en Antwerpen, De Reyghere in Brugge en het MSK in Gent. De hoofdredacteurs mikken op twee uitgaves dit jaar, en een driemaandelijkse uitgave vanaf volgend jaar. Het magazine zal op hoogkwalitatief papier worden gedrukt, waardoor het een bewaarnummer wordt.

In het eerste nummer staan heel wat interviews met Belgische kunstenaars, waaronder Sam Dillemans, Koen Broucke, Sofie Muller, Arpaïs De Bois,... en ook fotografen als Michel Vaerewijck en Peter Waterschoot.Art Spotter / Waterschoenen


Geen opmerkingen: