Zoeken in deze blog

donderdag 2 mei 2019

ARTLEAD... Uw bron voor grafisch werk en edities
Toen Thomas CARON in 2014 als curator bij het S.M.A.K. wegging met de bedoeling eigen activiteiten te ontplooien, was dat een gedurfde stap.

Het zou nog twee jaar duren vooraleer zijn geesteskind 
echt van start ging. 

Bij het S.M.A.K. was hij betrokken bij talrijke tentoonstellingsprojecten die we in WATERSCHOENEN uitvoerig beschreven: Mark Manders (2008), Ed Templeton (2010), Tegenlicht (2010), Michael Sailstorfer (2011), Stijn Ank 'Interval' (2012), Joachim Koester (2012), Tove Storch (2013), en Javier Téllez (2013).

Het uitgangspunt en de doelstelling van het project waren duidelijk, maar de voorbereiding en de uitwerking vroegen wel de nodige organisatorische inbreng.

Tijdens zijn beroepsactiviteiten in het S.M.A.K. stelde hij vast dat sommige edities (grafiek) die door de Vrienden van het S.M.A.K. uitgebracht werden soms heel lang op kopers bleven wachten. Zo was er bijvoorbeeld werk van Mark Manders dat hij uiteindelijk zelf aan vrienden en kennissen aanraadde.
Ook in andere musea en instellingen waren gelijkaardige toestanden aan de orde.
Print, Work on paper
56 x 37 cm / 22.05 x 14.57 inch 
Edition of 30 copies, signed and numbered by the artistDe aanzet tot wat in maart 2016 een online platform met vooral grafische kunstedities zou worden, was gegeven. 

Edities als democratische opstap naar een kunstverzameling zijn zeker niet nieuw, maar Thomas Caron bouwde met artlead op relatief korte tijd een netwerk uit in samenwerking met gerenommeerde galeries, musea en kunstruimtes zoals het S.M.A.K., Museum Dhondt-Dhaenens (MDD), Museum M Leuven in eigen land, maar ook tal van buitenlandse initiatieven zoals Whitechapel (Londen), naast galeries, uitgeverijen,...
Print, Photograph, Work on paper
65 x 45 cm / 25.59 x 17.72 inch 
Edition of 15 copies, signed and numbered by the artist


artlead


* duikt, naast 'online', ook op tijdens grote beurzen zoals Art Brussels of Art Rotterdam.

* richt zich duidelijk op een internationaal publiek

* wil niet alleen een forum zijn voor de verkoop van kunstedities, maar ook een informatieverstrekker over hedendaagse kunst.

* verzorgt ook 'art in public' projecten.

Print, Work on paper
17,9 x 23,4 cm / 7.05 x 9.21 inch 
This is an open edition 
mission

"We democratize art - because we believe discovering, learning about, and collecting art shouldn't depend on who you know, where you live or how much money you make. Art is for everyone! To lead and guide you in the art world, we set up an online platform and a series of art in public space projects."


De website biedt alle informatie over de kunstenaars, de kunstwerken, de partners,... en uiteraard krijgt U alle werken meteen in beeld.


Print
45 x 60 cm / 17.72 x 23.62 inch 
Edition of 30 copies, signed and numbered by the artist


© Art Spotter / Waterschoenen
Geen opmerkingen: