Zoeken in deze blog

zondag 2 oktober 2011

Bart Slangen en Jerry Heymans met 'A secret show'

Via een gunstige wind bereikte ons enkele weken geleden een uitnodiging voor A SECRET SHOW op een 'vreemde' locatie.
Vermits het gebeuren slechts één weekend liep (24&25/9) waren we er (nieuwsgierig als we zijn) als de kippen bij om de aanwijzingen van Bart SLANGEN en Jerry HEYMANS te volgen op zoek naar een achteraf gelegen fabriekje in Kwatrecht.


Het werd een aangename verrrassing. De twee artistieke vrienden pakten uit met bijzonder uiteenlopend werk.

Bart SLANGEN (°1969) concentreert zich hier op ongewone landschappen, zoals bijvoorbeeld een autosnelweg met brug. Schildertechnisch creëert hij in zijn groengetinte beelden een soort bevreemdende 'valavond' of is het integendeel 'het uur tussen hond en wolf', het ochtendlijk moment van twijfel over welke richting het nu uitmoet?
Deze werken stralen in elk geval zowel rust als onrust, intimiteit als afstandelijkheid, zekerheid en twijfel uit. Die dualiteit maakt ze precies zo boeiend.


Jerry HEYMANS (°1973) toont schilderijen en reliëfs, met zwart als basistoon. In zijn schilderijen ontwikkelt hij tegen een zwarte achtergrond een groeivorm in wit en grijs met een uitgepuurde dieptewerking. Het lijkt wel op microscopisch onderzoek of het voorzichtig openplooien van een nieuwe laag om het zwart te bedekken.  De zwarte reliëfs lijken dan weer uit de restanten van een ter ziele gegane, door brand vernietigde beschaving te komen. Beroete venstertjes geven hun geheimen niet prijs. In zijn blog http://atelierleaks.wordpress.com/  gunt de artistieke alchemist Jerry Heymans ons toch een voorzichtige blik achter de schermen.


Hopelijk nodigen ze ons nog eens uit voor een nadere kennismaking...

Geen opmerkingen: