Zoeken in deze blog

zaterdag 29 oktober 2011

Kurt Stallaert met 'Bodybuilders' world' bij galerie budA in Asse

Kurt STALLAERT (°1969) studeerde fotografie in Antwerpen en kan reeds terugkijken op een fantastische carrière als mode- en reclamefotograaf. Via het foto-agentschap 'Claudia Trucco' werkt hij sinds 1998 voor talloze opdrachtgevers aan de top van de reclamewereld (o.a.Duval-Guillaume) en voor diverse gerenommeerde bedrijven (o.a. Levis paint, Telenet, Humo,...). In de modefotografie ontwikkelde hij een eigen stijl en esthetiek, waarin hij sociale en culturele vraagstukken met de nodige zin voor humor en ironie verwerkt.

(c) Kurt Stallaert

Naast deze professionele activiteiten in opdracht van anderen, heeft hij bovendien zijn eigen artistieke project Bodybuilders' world ontwikkeld. Deze fotografische reeks stelt een imaginaire wereld voor, bevolkt door stevig gespierde kinderen, vrouwen en mannen. What you see is (definitely not) what you get! BEWARE!

Kurt Stallaert presenteert ons een wereld die echt is en surreëel tegelijk. De situaties zijn bevreemdend omdat de grens tussen de realiteit en de creatie schijnbaar 'achteloos' overschreden wordt. De fotograaf neemt je in het ootje en je bent bereid hem onvoorwaardelijk te volgen, terwijl je ontegensprekelijk beseft dat een en ander niet klopt.

(c) Kurt Stallaert

Je staat vol bewondering en verbazing te kijken naar de ongelooflijke zin voor enscenering, schoonheid, detail, humor, drama,...
Zijn personages stralen tegelijk kracht en kwetsbaarheid uit.
Eens je deze figuren gezien hebt, staan ze op je netvlies gebrand.

(c) Kurt Stallaert

De tentoonstelling bij galerie budA is een unieke kans om de werken van Kurt Stallaert te ontdekken. Het betreft hier een allereerste overzicht van zijn 'Bodybuilders' world', een selectie van de verschillende benaderingen, met onder andere werk in zwart-wit, maar ook de splinternieuwe Afrika-serie, die na een verblijf in Gambia begin 2011 tot stand kwam.


In galerie budA komen deze foto's 'thuis', net zoals de andere kunstwerken die hier regelmatig tentoongesteld worden. Het unieke concept van galerie budA koppelt een private woning en een kunstgalerie. Sinds 2004 heeft budA zich met een gedurfde, internationale programmatie een eigen plek in het Belgische galeriecircuit verworven.

Ik probeer me Veerle en Hans van galerie budA voor te stellen als 'bodybuilders' in de wereld van Kurt Stallaert.

De tentoonstelling loopt tot 4 december 2011
in galerie budA
BUDA 14
1730 ASSE

zaterdag en zondag: 14 - 18 uur
of na afspraakGeen opmerkingen: