Zoeken in deze blog

donderdag 8 maart 2012

Het boek van beeldhouwer Paul Gees bij Posture Editions

Op initiatief van Nikolaas Demoen en Katrien Daemers werd in de herfst van 2011 de nieuwe uitgeverij 'Posture Editions' gelanceerd. Doel is de uitgave van verzorgde, maar prijs-bescheiden kunstboeken die het midden houden tussen een kunstenaarsboek en een catalogus (of een tentoonstelling in boekvorm).

Het nulnummer 'Oog/blue' was gewijd aan Nikolaas Demoen zelf. Onlangs volgde het nummer 1 van 'Adriaan Verwée', dat met medewerking van Galerie Tatjana Pieters gelanceerd werd op de kunstbeurs Art Rotterdam.


In het SMAK werd zopas het  nummer 2 voorgesteld: 'Paul Gees, Ohne Warum'. Het boek werd gerealiseerd met de medewerking van Galerie De Ziener (Asse, B) en Galerie van den berge (Goes, NL).

Het boek, met teksten van Luk Lambrecht en Francis Smets, bevat verder een beeldende catalogus van het apart gepositioneerde oeuvre dat deze 'gedreven evenwichtskunstenaar' de voorbij 30 jaar gerealiseerd heeft. Je komt als het ware in een overzichtstentoonstelling van Paul Gees terecht.


In WATERSCHOENEN kwam Paul Gees reeds meermaals aan bod. Vorig jaar toonde hij in Galerie De Ziener nog zijn klassieke en vernieuwende kracht in de tentoonstelling 'Voorhangsels'. Bovendien was hij daar in Asse prominent aanwezig tijdens 'Van Stof tot Asse 2011'.


*
Deze uitgave (A4 - 88blz) kost slechts 15 euro en is beschikbaar in de betrokken galeries, bij Posture Editions en in het SMAK (100 Books to have).

Geen opmerkingen: