Zoeken in deze blog

woensdag 4 juli 2012

After dressing: studenten 'Beeld & Installatie' van KASK in Croxhapox

Zes derdejaars studenten 'Beeld & Installatie' van het Gentse KASK tonen sedert 23 juni hun werk in Croxhapox.

Het is een mix van 'concrete' beelden, minimalistische sculpturen, fotografie, beeldende video, installatie, tekening,... een zoektocht van aanstormend talent.

Sander COOLS toont zich met 'tekenende' en 'plaatsbepalende' ingrepen (...de gele stip in de krijtkring...), net zoals in een gelijkgestemde video van Sara VAN WOERDEN, die verder een technisch veelomvattend oeuvre presenteert (schilderijen, tekeningen, video, ... met de nadruk op het 'teken'). Rein DUFAIT zet hier enkel een prentkaart naar zijn hand, waardoor hij aan de afbeelding een sculptruale kracht geeft. We ontdekten hem reeds eerder in de tentoonstelling 'A Whitsun Wedding'.
Marianne HAMERSMA verrast me met een strakke vlakkenafweging in zowel twee- als driemensionaal werk (olala... dat groen).
Anne KRÖNKER  zorgt voor een bijzonder geraffineerde dialoog met zowel Rein Dufait als de afgelijnde vormgeving van Marianne Hamersma.
Het uitgekiende minimalisme van Jonathan PAEPENS maakt me meteen wakker. De grote, streng geregisseerde, witte 'kast' met indirect licht (zie foto) houdt zich perfect staande.

Nu enkel nog te bezoeken op donderdag 5 en vrijdag 6 juli 2012
van 14 tot 18 uur
in Croxhapox
Lucas Munichstraat 76/82
9000 GENT

Jonathan Paepens @ After Dressing, 2012


Sara Van Woerden @ After Dressing, 2012


Marianne Hamersma @ After Dressing, 2012

(c) Tekst en Foto: Artspotter

Geen opmerkingen: