Zoeken in deze blog

zaterdag 7 juli 2012

'All I Need', een groep in 6b gallery te Elingen


Kunstenaar en grafisch vormgever Alain Biltereyst organiseert deze zomer opnieuw een mooie groepstentoonstelling in zijn studio 6B in Elingen. Hij werkte daarvoor deze keer samen met CCNOA, centrum voor hedendaagse kunst in Brussel. Jarenlang waren de tentoonstellingen van het CCNOA voor Biltereyst een bron van inspiratie, een plek ook waar kunst een passie werd. Een aantal van de kunstenaars die hij daar leerde kennen, tonen nog tot en met eind juli in Elingen enkele van hun meest recente werken: Marcus Bering, Léopoldine Roux, Tilman en Jan Maarten Voskuil. Samen met Biltereyst a perfect match voor een geslaagde zomertentoonstelling.
(c) Alain Biltereyst @ 6b gallery

All I need is a little time, to get behind the sun and cast my weight
All I need is a peace of this mind, then I can celebrate.
(Air, All I need)
 
Met zijn stalen sculpturen verkent Marcus Bering de mogelijkheden van het punt en de ronde vorm. Zo ontstaan stalen modules en installaties. Zijn gelakte sculpturen getuigen van een ondraaglijke lichtheid en zin voor ruimte. Ze hangen vaak, als souvenirs, aan de muur. Fragmenten uit een vaag verleden. Nostalgie en verleiding ook in het kleur-explosieve werk van Léopoldine Roux. Haar glossy schilderijen en sculpturen lijken letterlijk te versmelten tussen canvas en sculptuur, tussen kunst en candy. Dit verleidelijke spel van kleur en ruimte maakt haar werken uitermate aantrekkelijk en appetijtelijk.

 
(c) Alain Biltereyst @ 6b gallery

Ook Tilman verkent de mogelijkheden van de non-objective painting. Zijn kleurrijke all over paneeltjes zijn als blokkendozen in elkaar gezet. Laagje per laagje, met eenvoudige materialen en elementen uit het dagelijkse leven. Het schilderij wordt zo drager van licht, kleur en massa. De werken van Jan Maarten Voskuil zijn dan weer alles wat een schilderij doorgaans niet is: design, sculptuur, architectuur of zelfs installatie. Alles is mogelijk. Zijn gebolde doeken zijn experimenteel en minimalistisch tegelijk. A.T. Biltereyst zelf brengt schilderkunst terug tot het absoluut minimale: gekleurde lijnen en geometrische patronen. Zijn met urban tags beschilderde paneeltje, vaak in geel/blauw, refereren zelfs in hun abstractie nog steeds naar reclame, graffiti en street art.
Kleur en minimalisme, all I need.
(c) Alain Biltereyst @ 6b gallery

All I need, een tentoonstelling met recent werk van Marcus Bering, A.T. Biltereyst, Léopoldine Roux, Tilman en J.M. Voskuil, nog tot en met 29 juli 2012 (elke zondag 14 tot 18u of na afspraak) in 6b gallery, Oudenaaksestraat 6b, 1671 Elingen (Pepingen), www.6b-gallery.com

Tekst: Veerle De Saeger voor Waterschoenen

Geen opmerkingen: