Zoeken in deze blog

maandag 15 april 2013

'ECHANGE', een kunstproject van PRESTIGE in Brussel

Het kunstenaarsinitiatief PRESTIGE kon U de voorbije maanden in WATERSCHOENEN leren kennen naar aanleiding van twee tentoonstellingen in Gent.

'ECHANGE' is een nieuw project van PRESTIGE (Nicoline Van Stapele, Kristof Van Heeschvelde, Joris Vermassen, Wim de Maat, Maaike Leyn) in het kader van Poppositions (Brussel), een pop-up fair die parallel loopt met Art Brussels en doorgaat in Brass, naast het kunstencentrum Wiels.

'ECHANGE' stelt op een ludieke manier de kunstbeurs en de verkoop van kunst in vraag.
Curator is Maaike Leyn.

24 kunstenaars trekken naar de handelszaken in de buurt van het kunstencentrum. Aan de lokale handelaars wordt gevraagd of ze het kunstwerk tijdelijk willen ruilen voor een interessant object waar ze zelf waarde aan hechten.

In de tentoonstelling worden niet de kunstwerken, maar de ruilobjecten getoond. De ruilobjecten in Brass vormen een spiegel van de wereld rond Wiels. De deelnemende kunstenaars onderzoeken of hun werk ook functioneert in een andere context. Want wie de echte kunstwerken wil zien, moet de straat op, naar de bakker, het theehuis, de kapper of de slager.
De kunstenaars zetten hun ego heel eventjes opzij en tonen hun werk op een minder prestigieuze plek waar het hopelijk niet ontdaan wordt van alle magie.

Van 18 tot 21 april 2013 kan je de ruilobjecten bekijken in ...

BRASS
Van Volxemlaan 364
1190 Brussel (Vorst)
(naast WIELS)
donderdag 18/4: 12 - 23 uur
vrijdag t.e.m. zondag 19 - 21/4: 12 19 uur
 
  
Annelies De Mey @ ECHANGE 
 
 
Annelies De Mey @ ECHANGE 
 
Film: Christina Stuhlberger, David Denil, Svend Thomsen
 
Kunstenaars: Elisabeth IDA, Delphine LEBON, Debby HUYSMANS, Nicoline VAN STAPELE, Maaike LEYN, Wim DE MAAT, Joris VERMASSEN, Mario DE BRABANDERE, Christian BORS & Marius RITIU, Koen BROUCKE, Shuxian LEE, Thé VAN BERGEN, Annelies DE MEY, Gery DE SMET, Karl MECHNIG, Line BOOGAERTS, Kristof VAN HEESCHVELDE, Peter WEIDENBAUM, Saar DE BUYSERE, Lieven SEGERS, Bart VAN DEIJCK, Annemie AUGUSTIJNS, Hala ELIAS.
 
 
© Artspotter voor WATERSCHOENEN 


Geen opmerkingen: