Zoeken in deze blog

vrijdag 5 april 2013

Katelijne De Corte en Harlinde De Mol bij G14 (Gent)

 
 
 Twee meisjes aan het werk
ze maken tekeningen
hier in hun atelier
dromen ze van publiek

Twee meisjes in de stad
ze tonen tekeningen
voelen zich hier wat vreemd
maar tegelijk zo blij


(Vrij naar Raymond Van het Groenewoud)

U mag gerust even meezingen...


De kelderruimte van Galerie G14 pal tegenover de Sint-Baafskathedraal is tot 25 april een kleine thuishaven voor de tekeningen van Katelijne DE CORTE (°1977) en de aquarellen van Harlinde DE MOL (°1984).

Allebei onderzoeken ze in hun werk het menselijk bestaan via het lichaam als subject en object. Deze zoektocht levert weliswaar eigen benaderingen op, maar niettemin sluiten deze beide oeuvres (in voortdurende evolutie) op magische wijze bij elkaar aan.

Bij Katelijne De Corte is het pure, zoekende tekenen iets als ademen, eten,... een activiteit die haar helpt te leven.
Onlangs waren we te gast in haar atelier. Binnenkort mag U dan ook een verslag van dit bezoek en een ruimer portret in WATERSCHOENEN verwachten.
In deze tentoonstelling verschijnt een mooie selectie uit haar talloze tekeningen van 'zoekende' vrouwen. En kijk... ze heeft zelfs één van onze favorieten meegenomen.


Tekening van Katelijne De Corte
(met omgevings-lichteffecten)

Harlinde De Mol toont hier schitterende aquarellen (met een vleugje mixed media) van mannelijke en vrouwelijke figuren in meestal 'wankel' of 'gekwetst' evenwicht. Dit zijn werken die ze nu zelf met een zekere afstandelijkheid of objectiviteit kan bekijken, terwijl ze inmiddels verder geëvolueerd is naar een picturale wereld van echte 'mixed media' met tekening, aquarel, collage,..., waarin ze het menselijk lichaam als het ware gaat ontleden op een (vreemd genoeg) tegelijk stripmatige maar niettemin heel subtiele manier.

Aquarellen van Harlinde De Mol

Terwijl Katelijne De Corte via de vrouwelijke vormen tot  het 'innerlijke' probeert door te dringen, keert Harlinde De Mol de mens als het ware (letterlijk) binnenstebuiten.

De dames waren vorig jaar ook al eens samen (met het collectief 'Beeldruim') aan de slag in HUSET (Gent).Deze tentoonstelling loopt tot 25 april 2013
in

G14
Limburgstraat 14
9000 GENT

donderdag - vrijdag: 12 - 18 uur
zaterdag - zondag: 11 - 18 uur

www.G14.be
 
© Artspotter voor WATERSCHOENEN


Geen opmerkingen: