Zoeken in deze blog

dinsdag 9 juli 2013

MAD ART-EXPO in Mad Tiger Shop (Vilvoorde)


Het creatieve team van MAD TIGER heeft zijn 'hoofdkwartier' annex shop in Vilvoorde. Daar broeden ze op communicatieve ideeën voor hun klanten. Dat kan gaan van het ontwerpen van een huisstijl voor bedrijven, webdesign, illustratie, drukwerk of digitale communicatiemiddelen voor promotie en contact,...

Reken daarbij hun Mad Tiger Shop waar ze een 'eclectische mix van gadgets, betaalbaar design, urban art, muziek, boeken, accessoires, kleding, leuke tassen & many more...' aanbieden.

Net zoals vorig jaar maken ze ook nu weer een groot deel van hun ruimte vrij voor een aantal kunstenaars die een gelijkaardige no-nonsense-stijl genegen zijn.

De kunstwerken variëren van sprookjesachtige tekeningen over moderne iconen met invloeden uit de street art naar stripachtige, secuur geschilderde doeken en grote collage-schilderijen in onvervalste popart-stijl tot een mix van subtiele, eenmalige digitale prints gecombineerd met textielcollages of andere elementen.

De volgende kunstenaars zorgen voor dit rijk geschakeerde aanbod...

 

© UCAD, Nice here, gemengde techniek op koeienvel
 
 
 In de vitrine rechts duikt het collectief UCAD (United Couple Action Doll) onder andere op met werken die we reeds vroeger in WATERSCHOENEN leerden kennen. Ze heten ons welkom met 'NICE HERE' (zie foto hierboven), een mix van print en collage op koeienvel. Let ook op de 'tinnen' borden met kleurrijke, maar intimistische taferelen en de nieuwe serie 'A Salvation Army', waarin ze vergeten foto's als decor voor hun verrassende verhalen een nieuw leven bezorgen.
Als ontwerpers van decors en als rekwisiteurs voor televisie en film werken ze volgens bestaande scenario's. In hun autonome artistieke project creëren ze eigen verhaallijnen.
 
Dries CLAUWAERT neemt ons mee in een levendig geschilderde wereld van astronauten of stoer uitgedoste sportmannen. Invloeden van street art zijn sterk aanwezig.
 
 

© ::Hixtril::  (Sven Mariën), gemengde techniek ... in MAD Tiger decor
 
 
::Hixtril:: (Sven Mariën) maakt grote 'mixed media' werken (schilderen op fotocollages) in een eigen, ijzersterke versie van de pop art-traditie à la Rauschenberg. Enige nostalgie is hem niet vreemd, gezien de keuze van zijn personages: à la recherche du temps perdu...
Herhaling en compositie gaan hand in hand, terwijl het kleurenpalet de nostalgische trend nog eens extra benadrukt.
 
De tegenstelling met het werk van Gerrit DE BREMME kan niet groter zijn. De perfect afgelijnde, maar met zin voor humor gemaakte werken zijn tegelijk kleurrijk en sober (met respect voor zuivere vlakverdeling). Gerrit De Bremme zegt zelf dat zijn werk geen kunst is, dat je er geen verborgen boodschappen moet in zoeken, maar dat het enkel dient om mensen blij te maken. Kunst of illustratie... in elk geval is de opdracht 100% geslaagd.
 
Met Ania ZUBER komen we terecht in een wereld van hedendaagse iconen. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het gebruik van goud. Maar tegelijk introduceert Zuber ook de taal van de straat of de moderne communicatiemiddelen om te komen tot een mix van figuratieve en abstracte elementen in een dromerige sfeer.
 
Met Michèle FERTINEL duiken we in een onvervalste American Comic Style, met alweer knipogen naar pop art en street art.
 
 

© Mydeadpony (Raphaël Vicenzi)
 
 
Tenslotte is er MYDEADPONY (Raphaël VICENZI) die een hele serie kleine vrouwenportretten toont. Hij gebruikt verschillende technieken om tegelijk frisse, dromerige, kleurrijke figuren neer te zetten. Inspiratie komt onder andere uit de modewereld.  
 
 
 EEN BIJZONDER VERFRISSENDE EXPO !

MAD ART is absoluut NIET GEK...

nog tot zaterdag 13 juli 2013

elke dag van 10 tot 18 uur

in
MAD TIGER SHOP
Leuvensestraat 110
1800 VILVOORDE

www.madtiger.be

© Art Spotter voor WATERSCHOENEN


Geen opmerkingen: