Zoeken in deze blog

donderdag 11 juli 2013

'Reason & Romance", 30 abstracte schilders in 6b Galllery (Elingen)

 

6b is de studio van kunstenaar en grafisch ontwerper Alain Biltereyst. Sinds enkele jaren stelt hij zijn woning annex atelier (een ontwerp van architect Eugeen Liebaut) in Elingen open voor vrienden-kunstenaars en legt hiermee zowel op Belgisch en internationaal niveau de lat erg hoog. 6b profileert zich als niet-alledaags platform voor hedendaagse, abstracte kunst. Inspiratiebron: de tentoonstellingen en kunstenaars van CCNOA in Brussel.

Vincent De Roder (BE) en Jo De Smedt(BE) @ 6b Gallery
 
 
The heart has its reasons, of which reason knows nothing.
(Blaise Pascal)

John Philip Abbott (US) @ 6b Gallery
 

Voor zijn recente tentoonstelling Reason & Romance zet Biltereyst letterlijk en figuurlijk dertig abstracte schilders in de verf. Hij trekt hiermee alle schilderkunstige registers open. Op doek, paneel, papier of textiel. Van puur minimalisme tot romantiek. Een subtiele selectie kunstwerken die zich perfect integreren in de open, fluïde ruimte van deze studio annex woning. Veel licht, reflectie en sfeer. Biltereyst flirt met schilderkunst. Zo ook in zijn eigen werk, dat abstract en erg grafisch is.
 

Douglas Witmer (US) & Wannes Lecompte (BE) @ 6b Gallery
 
 
Ignace De Vos en Wannes Lecompte zetten met stevige penseelstreken de Belgische toets, Michael Voss en Douglas Witmer volgen in de voetsporen van de Amerikaanse abstract expressionisten. Rothko is nooit ver weg. Vincent de Roder en Bert Huyghe. Lael Marshall en Sabine Tress. Florence Raets en Jasper van der Graaf. Een tentoonstelling die leest als een zomerroman.


Jasper van der Graaf (NL) en Bert Huyghe (BE) @ 6b Gallery
 
 
Reason & Romance, een confrontatie tussen 30 hedendaagse abstracte schilders uit binnen- en buitenland met als thema de terugkeer naar de basis van de schilderkunst: verf !
 
Met werk van John Philip Abbott, Alain Biltereyst, Inge Decuypere, Vincent de Roder, Jo De Smedt, Dan Devening, Ignace De Vos, T.j. Donovan, Bert Huyghe, Noel Ivanoff, Monique Jansen, Stijn Kriele, Emma Langridge, Erin Lawlor, Wannes Lecompte, Lael Marshall, Roland Orépük, Ricky Oudermans, Just Quist, Florence Raets, Kurt Ryslavy, P.B. Van Rossem, Peter Shear, Shawn Stipling, Sabine Tress, Jasper van der Graaf, Stefaan Vermuyten, Michael Voss, Tobias Wenzel en Douglas Witmer.

Michael Voss (US) @ 6b Gallery
 

Tentoonstelling nog tot en met 28 juli 2013, elke zondag van 14 tot 18u of op afspraak, 6b gallery, Oudenaaksestraat 6b, 1671 Elingen, www.6b-gallery.com

 
 
© Veerle De Saeger voor WATERSCHOENEN
 
 
 


Geen opmerkingen: