Zoeken in deze blog

vrijdag 13 februari 2015

'WHERE ARE YOU GOING, WHERE HAVE YOU BEEN ?' in Villa De Olmen (Wieze) 
 De voorbije jaren hebben we Villa De Olmen leren kennen als een schitterend 'theater' waar hedendaagse beeldende kunst het podium kan betreden in talloze vormen en disciplines. Het fungeert als een decor waarin sommige kunstenaars het volle licht van de scène opzoeken, dan wel zich schuilhouden in de coulissen. Maar tegelijk waait door het huis ook nog de geest van voorbije generaties, van tijden die niet meer terugkomen maar samen met  het geklasseerde woonhuis als herinneringen bewaard worden.
 
  

 Villa De Olmen
 
 
In de expo 'Where Are You Going, Where Have You Been ?' gaan Sarah EECHAUT, Tessa DE CEUNINCK & Don VERBOVEN het gesprek aan met het huis en met elkaar.
 
Sarah EECHAUT toont zich als fotografe, Tessa DE CEUNINCK laat het element 'collage' uit haar artistieke oeuvre zien en Don VERBOVEN introduceert sculpturen met een kunsthistorisch geheugen uit zijn 'exquisite collection'.
 
 
Sarah EECHAUT bezochten we zowat vier jaar geleden in haar toenmalig mini-atelier in het Gentse Begijnhof:
 
 
 
 Met Sarah Eechaut heeft Tessa DE CEUNICK een opleiding in de afdeling 'Grafische Vormgeving' van Sint-Lucas (Gent) gemeen. Een blik op haar website zal u echter een zeer uitgebreid gamma van artistieke uitdrukkingsmiddelen laten zien, terwijl ze zich in deze tentoonstelling met collages profileert.
 
 
Don VERBOVEN is een Brusselse antiquair, verzamelaar van exquisite objects. Hij omschrijft zijn verhaal zelf als volgt: 
 
"Don Verboven Exquisite Objects is een galerij/vitrine waar kunstobjecten uit alle periodes elkaar “ontmoeten”. Elk object werd zorgvuldig geselecteerd op basis van de originaliteit, schoonheid, expressiviteit maar vooral de inhoudelijke kracht. Of het nu een hedendaagse installatie betreft, een archeologische vondst of een middeleeuwse sculptuur, elk object draagt een sterk verhaal met zich mee. In de galerij combineren we al deze verhalen, maar laten we vooral de objecten “dialogeren”. Soms confronterend, soms humoristisch, soms treffend door de puurheid van de objecten. Zo ontstaan bijzondere combinaties. Uitzonderlijke en bijzondere objecten vertellen samen een sterk en nieuw verhaal."
OPEN

13, 14, 15 februari 2015: 11 - 17 uur
20, 21, 22 februari 2015: 11 - 17 uur
27 en 28 februari 2015: 11 - 17 uur

VILLA DE OLMEN
NIEUWSTRAAT 83
9280 WIEZE

www.villadeolmen.be

 
© Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: