Zoeken in deze blog

zondag 31 maart 2019

Sculpturen van Clemence VAN LUNEN bij Alice Mogabgab (Rivoli Brussel)
Welkom in de keramische plantentuin van Clémence VAN LUNEN (°1959). Met 'Les Succulentes' (de 'succulenten' of vetplanten, met cactussen in de hoofdrol) begeeft ze zich in haar sculpturaal werk niet voor het eerst in de wereld van de planten. Ze presenteerde vroeger reeds series als 'Bouquets', 'Bricks and flowers' of 'Wicked flowers'. Een wandeling door haar website zal een ander verduidelijken.

In tegenstelling tot vorige series past ze voor 'Les Succulentes' een aparte techniek toe. Ze gebruikt holle bakstenen van industriële makelij. De (nog vochtige) bakstenen worden gesneden, verdraaid, gelijmd, gebakken, geëmailleerd, opnieuw gebakken en vervolgens gemonteerd tot ze hun vorm van planten met vlezige delen bereiken: de succulenten.Welkom in de keramische wereld van
Clémence van LUNEN bij
Alice Mogabgab Gallery


Bij de eerste kennismaking met deze sculpturen zie je onvermijdelijk de plantaardige vorm van cactussen opduiken, maar net zo goed refereren ze aan figuren, waarvan de voorbeelden hierna misschien wel aan geharnaste ridders doen denken of zijn het toch karkassen van gebouwen uit oorlogsgebied... (?)
Talloze andere vergelijkingen zullen zich ongetwijfeld in de hoofden van de kijkers manifesteren. 

Gallery Alice Mogabgab heeft sinds begin 2019 een vestiging in de Rivoli Building (lokaal #28), maar is al sinds 1994 actief in Beiroet (Libanon)


Bij deze tentoonstelling hoort ook een boek in vier talen:

Clémence van Lunen: jubilation
Texts by Yves Michaud
French, English, Dutch and Arabic
March, 2019
Publisher : Alice Mogabgab
40 pages
230 x 165 mmClémence van LUNEN, Les Succulentes


Clémence van Lunen
'Les Succulentes'
tot 27 april 2019
donderdag tot zaterdag
14 - 18 uur

***OOK OPEN OP ZONDAG 31 MAART***

bij
Alice Mogabgab Gallery
Waterloosesteenweg 690
1180 BRUSSEL© Art Spotter / WaterschoenenGeen opmerkingen: