Zoeken in deze blog

donderdag 6 mei 2010

Ria BOSMAN stelt tentoon 'In Den Bouw'

Wie nog nooit 'In den Bouw' in Kalken bezocht heeft, kan maar best over een GPS of een natuurlijk gevoel voor richting beschikken. Maar na één bezoek vind je ongetwijfeld feilloos de weg, al was het maar omdat je er zeker nog eens naartoe wil.
'In den Bouw' ligt dan ook als een sprookjeshuis in een schitterende omgeving tussen weiden en velden en vormt zijn eigen dries tussen drie smalle wegen.
Hier houdt Christine Van Der Heyden sinds 1984 haar 'Estaminet' open. (Zeg nooit zomaar café tegen een estaminet...)
In 1985 volgde de eerste tentoonstelling met werk van Raphael Buedts. In 1989 werd in de voormalige stallingen een kleine galerie ondergebracht.

In de loop der jaren passeerden hier heel wat kunstenaars de revue. We citeren o.a. Leo Copers, Luc Claus, Amedee Cortier, René Heyvaert, Patrick Van Caeckenbergh, Raoul De Keyzer, Werner Cuvelier, Michael Borremans, Priscilla Bistoen,... en ook Ria Bosman.
Een vollediger overzicht en een historiek van 'In den Bouw' krijgt U HIER !

Ria BOSMAN is nu tot 23 mei opnieuw te gast met werken op papier, schilderijen en uiteraard wandtapijten. Zij toont hier ook nu weer werk volgens een traditie die ze in de afgelopen 30 jaar trouw gebleven is.
In WATERSCHOENEN lieten we U op 5 november 2009, onder de titel 'De rustgevende rechtlijnigheid van Ria Bosman', al kennis maken met deze Gentse kunstenares naar aanleiding van een atelierbezoek.

In het begin van de jaren '80 omschreef ze haar werk en haar methode zelf reeds als volgt: "Ik hou het bij het eenvoudige, het sobere. Het overbodige dient tot niets, je loopt alleen verloren in de chaos. De manier waarop ik werk is een ambachtelijke werkwijze, in een methodisch opgevat werkproces."

Tijdens ons atelierbezoek mochten we vaststellen dat dit standvastig standpunt niets aan kracht ingeboet heeft.
Ria Bosman loopt geen trends achterna. Met sobere middelen brengt zij (weliswaar middels een intensief werkproces) sobere werken voort, die geen ander doel hebben dan zichzelf te zijn in al hun volmaakte eenvoud. Ria Bosman biedt geen franje, geen tierlantijnen. Haar werken presenteren zich aan een publiek van fijnproevers of liefhebbers van een eerlijke en pure artistieke keuken.


In de absoluut pretentieloze eenvoud van deze kleine galerie kan dit werk dan ook perfect met de omgeving communiceren.

Nog tot zondag 23 mei 2010
IN DEN BOUW
Zomerstraat 85
9270 KALKEN (Laarne)

vrijdag vanaf 19 uur
zaterdag vanaf 14 uur
zondag vanaf 11 uur

Geen opmerkingen: