Zoeken in deze blog

dinsdag 7 december 2010

'Ik zie, ik zie het zitten', een stoelenproject in de Aalsterse Academie

Sinds vrijdag 26 november loopt in de Aalsterse Academie voor Beeldende Kunsten een tentoonstelling met als titel: 'Ik zie, ik zie het zitten'. Dit stoelenproject werd gelanceerd door leerkracht Jo De Backer en heel wat collega's waren bereid mee te werken.


Vertrekkend van hetzelfde type (afgedankte) caféstoel liet elke deelnemer zijn of haar fantasie, artistieke en technische achtergrond spreken. Sommigen kozen voor een gesmaakt ontwerp in twee dimensies, maar de meesten gingen daadwerkelijk met DE STOEL aan de slag en leverden creaties gaande van beschilderde, doorboorde, gesculpteerde, beklede,... tot wandobjecten gereconstrueerde, tot heuse beeldhouwwerken of installaties verbouwde, tot rijdende tuinset omgeturnde, met de nodige zin voor humor gekruide dan wel ernstige, filosofische,... of utilitaire objecten, kleurrijk of sober,... maar steeds met veel 'goesting' gemaakt en waarin elke deelnemer onvermijdelijk een stuk van zichzelf blootgeeft.


Als modellen op een catwalk staan heel wat stoelen in het midden van de tentoonstellingsruimte. De wand bevat, naast fotografische, geschilderde of getekende ontwerpen, ook enkele stoelobjecten die met de wand vergroeid lijken in een overgang van twee naar drie dimensies.


Uiteraard herken je meteen de stoel van André Van Schuylenbergh, heeft Maria Degrève haar stoel tot een soort schuilhut omgebouwd, is de stoel van Stijn Ank een echt beeldhouwwerk geworden, heeft Luc De Roeck zijn stoel doorboord, grijs geschilderd en met vleugeltjes gedecoreerd...

Of wat dacht U van de tot hertenkop-met-gewei-opgezette stoel, de stoel met twee rugleuningen van Luk Tegenbos, de stoel met geheim opbergvakje of de verraderlijk uitnodigende stoel waar 'ZETU' opstaat...?
Maar er is meer, veel meer...
Dit is een ABSOLUTE AANRADER!


Op 22 januari 2011 kunt U tijdens een veiling één of meer van deze 'stoelobjecten' verwerven. Info via deze blog of de site van de Academie:

(c) kunstwerken: Academie voor Beeldende Kunsten en de betrokken kunstenaars


De tentoonstelling loopt tot 22 januari 2011
in de Academie voor Beeldende Kunsten
Capucienenlaan 8
9300 AALST

alle werkdagen van 9 tot 21 uur
(Gesloten op maandag en tijdens de kerstvakantie van 24/12/2010 tot 9/1/2011)

Geen opmerkingen: