Zoeken in deze blog

woensdag 1 december 2010

Cartoontekenaar Steve Michiels stelde zijn graphic novel 'Burgerlijke Schemering' voor 'In den Bouw' te Kalken

Tijdens de voorbije maand (7 tot 28 november 2010) stelde cartoontekenaar Steve MICHIELS (°1970) tentoon in de galerie van 'In den Bouw' te Kalken, met de tekeningen van zijn boek 'Burgerlijke Schemering'.

Tijdens de feestelijke finissage vorige zondag werd het boek zelf voorgesteld.
Zelf konden we er helaas niet bijzijn, maar volgens 'onze correspondente ter plaatse' waren er zelfs boeken te kort voor de talrijke geïnteresseerden. Gelukkig kon de uitbundige wafelenbak ook nog een en ander goedmaken.


In zijn graphic novel 'Burgerlijke schemering' zet Steve Michiels de gewone mens in zijn burgerlijk leven letterlijk en figuurlijk in zijn blootje.
Een man wordt door zijn vrouw (met lichte dwang) naar het café gestuurd zodat zij  haar vriendinnen 'in alle rust' kan ontvangen voor een gezellig onderonsje over 'vrouwenzaken'. De man loopt op zijn weg naar het café door een wereld vol gevaar en opwinding, maar lijkt als een gelukkig-afwezig-naïef aandoende figuur alle vreemde gebeurtenissen te negeren en keert uiteindelijk naar huis terug...

Benny, de perfecte dubbelganger en Steve, de tekenaar
Tijdens de voorstelling in Kalken bleek een quasi perfecte dubbelganger van de hoofdpersoon uit het boek zich geheel toevallig onder de aanwezigen te bevinden. Hij was die middag de meest gefotografeerde man in Kalken en wijde omgeving.

Een stevige wafel voor een straffe tekenaar

De tekenstijl van Steve Michiels is perfect in overeenstemming met de wereld waarin zijn hoofdpersonage zich beweegt. Zonder veel tekst presenteert Michiels, met een zalige (absurde) zin voor humor, een perfect geschetst beeld van een 'lichtjes' geschifte wereld.

Laat dit schitterende boek niet aan U voorbijgaan!

Steve Michiels
'BURGERLIJKE SCHEMERING'
Uitgeverij Vrijdag, 2010
978-94-6001-0873
17,90 Euro

Voor meer info over Steve Michiels: www.aboutsteve.com

Voor meer info over 'In den Bouw': www.indenbouw.be
(de tentoonstellingskalender voor 2011 blijft nog even een geheim...)

Geen opmerkingen: