Zoeken in deze blog

woensdag 25 mei 2011

Sarah Eechaut met 'Slowly we unfold' in a154 te Gent

Een tijdje geleden kon je in 'WATERSCHOENEN' kennis maken met Sarah EECHAUT, naar aanleiding van een atelierbezoek. Toen konden we je ook al haar solotentoonstelling bij 'a154' aankondigen.

Vorige zondag was het dan zover. In tegenstelling tot de tentoonstellingen van Brecht Van Maele en Bruno Roels, die gebruik maakten van de minimalistische, witte vergaderzaal van het architectenbureau, trok Sarah Eechaut resoluut de kaart van de grote mezzanine in de achterliggende 'industriële' ruimte.

(c) Sarah Eechaut:' Slowly we unfold'

In functie van die omgeving heeft ze gekozen voor een tegelijk beperkte en uitgebreide keuze uit haar werk: beperkt inzake het aantal werken, maar uitgebreid wat onderwerpen en genres betreft, met zowel landschappelijke en interieurbenaderingen als menselijke en dierlijke 'vormgeving' en dikwijls inzoomend op details (wat soms tot quasi abstracte beelden leidt). De niet-lineaire, verspreide ophanging zorgt bovendien voor een aparte intensiteit op de verschillende muurdelen.
Enkel de vier grote 'trouwfoto's', netjes op een rij langs de trap, zorgen (in tegenstelling tot hun vreemde settings) voor een klassieke opstelling.

(c) Sarah Eeckhaut

De door de tijd en de elementen achtergelaten indrukken of sporen op de muren worden 'herhaald' in de eerste foto (van een muur) rechtsboven, maar ook op de voet en het been helemaal linksboven.
Daartussen laat ze ons met 'Slowly we unfold' als het ware even proeven van de verschillende gerechten uit haar fotografische keuken. Zachtjes en traag opent ze haar portfolio en even zachtjes geeft ze zichzelf beetje bij beetje 'bloot'.
In 'Slowly we unfold' gaan menselijke en artistiek-professionele ontplooiing hand in hand.

(c) Sarah Eeckhaut

In het pas verschenen nummer van het tijdschrift 'The Word' (Volume 04 - Issue 3) levert ze onder andere opmerkelijke portretten van bekende collega-fotografen: Dirk Braeckman, Charlie De Keersmaecker en Elke Boon.


*
Tentoonstelling 'Slowly we unfold'
is te bezichtigen na afspraak


in
'a154'
Distelstraat 30
9000 GENT


Geen opmerkingen: