Zoeken in deze blog

donderdag 23 februari 2012

De ingehouden uitbundigheid van Stéphanie Leblon

Vorig jaar was Stéphanie LEBLON (°1970) met haar 'Kings of sleep' te gast bij Galerie Jan Dhaese en in december was ze ook vertegenwoordigd in de verjaardagstentoonstelling '10 jaar NUCLEO: De Connectie'.

Dat laatste was uiteraard geen toeval, aangezien ze een atelier van Nucleo betrekt in het voormalige begijnhof van de Lange Violettenstraat in Gent (waar overigens ook de vzw Nucleo gevestigd is).

Stéphanie Leblon studeerde schilderkunst in het Gentse Sint-Lucas en volgde aansluitend een post-academische opleiding in het HISK (toen nog in Antwerpen).

Stéphanie Leblon, uit de tentoonstelling 'Kings of sleep', 2011

Een paar weken geleden bezochten we haar atelier, waar ze momenteel werkt aan een reeks schilderijen, waarvoor ze vorig jaar van begin september tot einde november inspiratie zocht tijdens een studieverblijf in de Cité des Arts in Parijs. Daar verdiepte ze zich in de GOTIEK en dat weerspiegelt zich nu al duidelijk in haar atelier. Alleen al in de verhoudingen en het formaat van de doeken laat zich dat voelen.
Maar ook in de onderwerpen duiken elementen uit bijvoorbeeld de gotische architectuur op.
Stilaan groeit een serie werken, die in november 2012 in het Neues Kunstforum van Keulen tentoongesteld worden, samen met werk van Hedwig Brouckaert en Colin Waeghe (curator: Peter Lodemeyer).

We maakten alvast een afspraak om in oktober het eindresultaat in haar atelier te gaan bekijken.

Intussen komt U 'alles' over Stéphanie Leblon te weten op haar website:

Geen opmerkingen: