Zoeken in deze blog

dinsdag 13 november 2012

Op stap door 'Open ateliers' in Gent, deel 4: Lindenlei


 
Het laatste deel van mijn omzwervingen door de Gentse 'Open Ateliers 2012' bracht me naar de Lindenlei in het voormalige KTA.
Ik moet bekennen dat de vermoeidheid zich reeds stilletjes liet voelen. Arspotter werd zachtjesaan 'Artsputter'. Vandaar wellicht dat we hier een aantal ateliers gemist hebben... met onze excuses bij de betrokken kunstenaars. Bij sommige anderen was de deur gesloten. Spijtig! Volgende keer zullen we hier beginnen... beloofd is beloofd!
 
Wij willen U niettemin wijzen op enkele opmerkelijke, aangename of bevreemdende ontmoetingen.

Vandaag is iedereen van harte welkom !
 
 Vandaag iedereen welkom...
 
 

 Atelier Virginie Schreyen
 
Fotografe Virginie SCHREYEN omschrijft haar foto's zelf als 'Portretten', in een poging de aanwezigheid van het 'subject' in beeld te brengen...
 

 Atelier Simon Van Parys
 
Beeldhouwer Simon VAN PARYS, pas in 2010 afgestudeerd in de afdeling beeldhouwkunst van het KASK, presenteert zijn nieuwe project 'V.R.A.C.H.T.', een containerhaven met menselijke trekjes, die duidelijk nood heeft aan meer ademruimte dan de beperkte omgeving van dit atelier. Maar de begeestering die uitgaat van de kunstenaar in de werkelijke uitvoering en in de taalkundige omkadering van zijn project maakt de te kleine behuizing ruimschoots goed.
Simon Van Parys is een gedreven man, zowel qua ideeën als inzake technische perfectie van zijn modellen. 
 

'24 hours comics day' 
 
 

Atelier Lieven Lefere 
 
 Fotograaf Lieven LEFERE fotografeert de werkelijkheid op een 'onwerkelijke' manier. Van 9 tot 25 november 2012 stelt hij tentoon in de 'Directeurswoning' te Roeselare onder de titel: SIMULARITIES.
'De enige bestaansgrond van zijn als simulaties van de werkelijkheid gefotografeerde locaties is het menselijke zoeken naar een beter - lees: geconcentreerder - functioneren van de maatschappij.'
 

 Atelier Koen Pattyn
 
 Koen PATTYN terugzien, als mens en als schilder, is voor mij altijd een bijzonder aangenaam moment. Sinds onze eerste ontmoeting is mij toch steeds die vreemde dualiteit bijgebleven tussen een minzame man een zijn ingehouden, soms 'achterdochtige' en 'kwetsbare' portretten.
Lees even de korte inleidende tekst op zijn website.
 

 Residentie Fabian Hesse (D)
 
Fabian HESSE is hier al enkele maanden als uitwisselingskunstenaar uit München (D). Hij maakt kunst met en rond 3D-printers. Tijdens de Gentse kunstweek eind november toont hij zijn afsluitend werk in de gebouwen op de Lindenlei.
 
 
Atelier Leo Gabin 
De naam Leo GABIN staat voor een kunstcollectief bestaande uit Lieven Deconinck, Gaetan Begerem en Robin De Vooght. Zij maken sculpturen, schilderijen en video. 
 Mira ALBRECHT had ons met haar gebreide roze ladder tegen de buitengevel al een signaal gegeven van haar aanwezigheid. In de Ninoofse stadstentoonstelling 'KRASJ' bespraken we haar werk onlangs nog in Waterschoenen. In haar atelier had ze zich nu met haar compagnon  teruggetrokken onder de naam Felizarduo.
 
 
 
 
Jean-Marie BYTEBIER kwam in Waterschoenen aan bod naar aanleiding van zijn tentoonstelling vorig jaar bij Galerie Van De Weghe in Antwerpen. 
 

 
 
Ben BENAOUISSE kwam in het eerste verslag van 'Open Ateliers 2012' voor in de tentoonstelling 'PRESTIGE', met een schilderij van een kruis, 'simpel' zwart tegen een witte achtergrond.. Dat het niet het enige uit zijn huidige productie is, mag blijken uit de massa doeken die hier het atelier bevolken...
 
Tot daar...

Geen opmerkingen: