Zoeken in deze blog

donderdag 15 november 2012

TIPS van Artspotter voor Antwerpen

 Tijdens de Antwerpse Noctrne van 25 oktober 2012 wandelden we langs verschillende bekende adressen. U kreeg alvast een bespreking van RENATO NICOLODI bij Galerie VAN DE WEGHE, maar uiteraard valt ook op andere plekken een en ander te beleven.
Uiteraard kan ik niet alles uitgebreid bespreken, maar onderstaande activiteiten kan ik U niettemin aanbevelen...
C41 @ night

 Een nieuw adres in Antwerpen is ongetwijfeld 'C41' (Kronenburgstraat 41) op het Zuid, een initiatief van fotograaf Michel Vaerewijck en KASK docente Janna Beck. Noem het geen galerie, maar een pretentieloos platform voor beeldcultuur. Naast eigen werk en onderzoek willen de initiatiefnemers een forum bieden aan fotografen, grafici, filmmakers of collectioneurs die de grenzen van de fotografie zullen doorbreken met een cross-over vanuit hun verschillende disciplines.
In de openingstentoonstelling VICE VERSA geven Vaerewijck en Beck de aftrap met eigen werk.

MEN ZEGGE HET VOORT !


Jack Whitten @ Zeno X Gallery 

 Bij Zeno X Gallery werden we meteen begroet door de geordende frisheid van 'Easter Egg Hunt' (2012) van Jack WHITTEN, een kunstenaar met Afro-Amerikaanse roots.
'Easter Egg Hunt' is overigens een buitenbeentje in het tentoongestelde oeuvre, dat je veel meer doet denken aan beelden uit de kosmos, ruimtewandelingen en buitenaards leven.


 (c) Bert De Beul

 Bij Geukens & De Vil toont Bert DE BEUL naast zijn gekende 'vage landschappen', waarmee hij 20 jaar geleden furore maakte naast Luc Tuymans, ook totaal andere benaderingen die een geïnspireerd vakmanschap laten zien.


 Different Perspective @ Galerie Marion De Cannière

 Vreemde ervaring bij Marion De Cannière met het concept 'Different Perspective' (Wedstrijd/Tentoonstelling) door het Roemeense kunstenaarsduo Christian Bors en Marius Ritiu...

 Renato Nicolodi, Deambulatorium II (detail), zwart beton en hout (2012)
70 x 105 x168 cm , 2 + AP

Renato Nicolodi bij Galerie Van De Weghe is reeds besproken op Waterschoenen

*

Tenslotte is er ook nog 'Un geste de couleur' van curator Eva Steynen met werk van Delphine Desguislage, Fred Michiels en Marc Van Tichel.

Geen opmerkingen: