Zoeken in deze blog

dinsdag 11 juni 2013

Dan Dhaen in Galerie c. de vos (Aalst)


Wie tijdens de vernissage bij Galerie c. de vos in Aalst binnenstapte, moest zich in wat bochten wringen om tussen de vele bezoekers nog een uitgebreide blik op de kunstwerken te werpen.
Waaslander Dan Dhaen kan in Aalst, als docent in de Academie, op een stevige achterban rekenen.
Sinds enkele jaren is hij ook betrokken bij de Wase Kunstkring (met o.a. Jan Stremes).

Intussen zal de rust in de galerie wel weergekeerd zijn en wil ik U een bezoek ten stelligste aanraden, temeer daar Dan DHAEN (°1953) zich niet zo snel tot een solotentoonstelling laat verleiden.

Dit is dus een uitgelezen kans!


 
© Dan Dhaen @ galerie c. de vos
 
 
Het gepresenteerde werk bereikt een schitterend evenwicht tussen een verscheiden beeldende zoektocht en een aantal ingrepen die met een zalig gevoel voor humor doorspekt zijn.
 
Voor sommigen zal het eclectische aanbod misschien wat verwarrend aandoen, maar voor mij schetst het een perfect beeld van de mens-kunstenaar Dan Dhaen, voor wie kunst en leven intens met elkaar verbonden zijn.
 
Dat totaalbeeld laat zich meteen voelen als je de galerie binnenstapt.
Enerzijds is er de invloed van zijn voormalige leraar Dan Van Severen, die zich uit in grijze en zwarte, lineair en vlakmatig uitgewerkte (gevoelige) 'tekeningen'. Daarnaast is er het beeld van de nietige, zoekende mens. Meteen links naast de voordeur zoekt die kleine man zijn weg in een apocalyptisch landschap en net naast de doorgang aan de overkant zit een gelijkaardig klein mensje op de rand van een hooggeplaatste sokkel, met de rug naar een glazen bol waarin wellicht zijn toekomst verborgen ligt.
 
 

© Dan Dhaen @ galerie c. de vos
 
 
Maar laat U vooral verder opnemen in de zoekende wereld en de ingrepen met (ook letterlijk) angeltjes in de volgende kamers van de galerie. Wat dacht U bijvoorbeeld van de sobere stoel met cactus?
 
Dan Dhaen houdt van wat relativering, van een grap, ook in zijn kunst. Daarvoor is hij in het gezelschap van de 'Fundacion Patagonista' natuurlijk in de juiste omgeving met collega's als Luk Tegenbos en Peter Van Eyck.
 
De pinguïn is één van de symbolen in de beeldende wereld van deze artistieke vereniging. Geen wonder dus dat je hem ook bij Dan Dhaen ziet opduiken.
 

© Dan Dhaen @ galerie c. de vos
 
 
 Maar er is meer: het leven en de kunst tussen ernst en luim, met dank aan een kunstenaar die met volle teugen van allebei houdt...


Dan Dhaen

tot 23 juni 2013

in
Galerie c. de vos
Oude Gentbaan 295-297
9300 AALST

vrijdag en zaterdag: 14 - 18 uur
zondag: 10.30 - 13.30 uur

www.galcdevos.be

 © Art Spotter voor WATERSCHOENEN
 


Geen opmerkingen: