Zoeken in deze blog

zaterdag 10 september 2011

DE LADING, een tijdelijke vrijplaats voor artistiek onderzoek in Wetteren

In een leegstaande textielfafriek in het centrum van Wetteren organiseert curator Lieven CATEAU (van Strictly Rabbit) gedurende de maanden september en oktober 2011 een tentoonstellingsproject met als titel:


Vorige zaterdag werden de activiteiten voor het publiek op gang getrokken. De kunstenaars (meer dan 30) waren al geruime tijd in situ bezig met de realisatie van een aantal projecten.
De verschillende performances van de openingsdag zorgden voor verstilde bezinning, geconcentreerde bewegingsrituelen, doordringende gitaargeluiden,... en af en toe een glimlach.

Naar de 'winkel' bij Hannelore...

Initiatiefnemer Lieven Cateau formuleert op de website het uitgangspunt als volgt: "De belangrijkste leidraad is een honger naar de eerlijke, sterk taal die kunstenaars plegen te hanteren in een tijdperk dat zich typeert door een enorme overdaad aan communicatie."

De wonderlijke wereld van Oshin Albrecht

'De Lading' lijkt enerzijds een verloren gegane praktijk van het collectieve of het naamloze middeleeuwse kunstenaarschap na te streven door de tentoonstelling als een soort 'Gesamtkunstwerk' te presenteren.
Een opstelling zonder grondplan met de namen van de individuele deelnemers is in deze wel een prettige uitdaging in een zoektocht naar prominent aanwezige of zich in de diepe krochten van deze gigantische ruimte 'verbergende' installaties.
Uiteraard is dat een gevolg van het concept, maar als bezoeker wil je de verschillende individuen toch kunnen koppelen aan hun werk. Dat vraagt een meer dan behoorlijke inspanning. De website kan hier (ten dele) enig soelaas brengen.

'Leren kijken' met Kato Six

DE LADING
Schoolstraat 29
9230 WETTEREN
tot einde oktober 2011
zaterdag - zondag: 14 - 18 uurMeer info:

Tekst en foto's: Artspotter voor 'Waterschoenen'

Geen opmerkingen: