Zoeken in deze blog

vrijdag 4 juli 2014

Griet Van de Velde met foto's In Den Bouw (Kalken)


Griet Van de Velde @ In den Bouw


Bij liefhebbers van actuele kunst is Griet VAN DE VELDE al jaren bekend als drijvende kracht achter de 'Vrienden van het S.M.A.K.', waar ze allerlei activiteiten zoals atelierbezoeken en kunstreizen organiseert en begeleidt.
Dat ze zelf fotografie studeerde is misschien minder bekend. Gelukkig bleef ze 'achter de schermen' steeds haar fotografisch oog stimuleren en bouwde ze rustig aan een collectie eigen werk.


© Griet Van de Velde, Encounter - 2 Plants, 2006


En nu heeft ze zich eindelijk laten verleiden om met haar werk naar buiten te komen. Dat doet ze in alle bescheidenheid met simpele afdrukken die op de muren van Estaminet-Galerie In Den Bouw geprikt zijn.
De Cubaanse kunstenaar Wilfredo Prieto, die momenteel in het S.M.A.K. tentoonstelt (zie bespreking 2 juni 2014) en Lena Solà Nogué hebben een selectie van 30 foto's gemaakt en de accrochage voor hun rekening genomen. Het is een soort minimalistische, maar levendige partituur geworden, geschreven voor mensen die bereid zijn te kijken naar veelal intimistische, maar ook 'koele' taferelen.

De muren van 'In den Bouw' en de foto's van Griet Van de Velde vinden elkaar in een tijdloze authenticiteit.


© Griet Van de Velde, Room tot Stay - Croatia


IN DEN BOUW
Zomerstraat 85
9270 KALKEN

tot 20 juli 2014
vrijdag vanaf 19 uur
zaterdag vanaf 14 uur
zondag vanaf 11 uur© Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: