Zoeken in deze blog

dinsdag 2 september 2014

KRASJ '14: actuele kunst in Ninove... EEN VOORUITBLIK
Op zaterdag 6 september 2014 start de tweede editie van KRASJ.

In 2012 waren we er met WATERSCHOENEN ook al bij. Net als toen bieden we nu reeds een vooruitblik en binnenkort nemen we u mee op een wandeling door de Ninoofse binnenstad voor een bezoek aan het 
'KUNSTPARCOURS IN DE SEMIPUBLIEKE RUIMTE VAN NINOVE'

Verschillende locaties in de binnenstad zullen gedurende vijf weekends (telkens van 13 tot 19 uur) opnieuw dienst doen als tentoonstellingsruimte voor actuele kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Omdat Ninove geconfronteerd wordt met een uittocht van kunstenaars in de richting van de grote metropolen, staat KRASJ 2014 in het teken van ‘reizen’. Vele kunstenaars verhuizen in de zoektocht naar meer mogelijkheden, inspiratie, rust,… om uiteindelijk soms een nomadisch bestaan te leiden. Anderen reizen dan weer ‘mentaal’ en brengen zichzelf op een bijna spirituele manier in andere oorden. Het resultaat daarvan kan heel fantasierijk zijn, compleet onwezenlijk of net heel concreet, als gevolg van een (on)zorgvuldige analyse van de wereld.

Via het leven en het werk van de geselecteerde kunstenaars brengt KRASJ zowel fysieke als mentale reizen in beeld. Naast de presentatie van bestaande kunstwerken, tonen een aantal van de kunstenaars ook nieuw werk, geïnspireerd op de stedelijke context van Ninove.

De deelnemerslijst met links naar internetbronnen zal u alvast een eerste kennismaking bezorgen alvorens u vanaf 6 september aan het echte werk in Ninove begint.


Agenda:
 
- 6 september tot en met 5 oktober, elke zaterdag en zondag van 13 u. tot 19 u.: op elk uur vindt ‘Welkom voor een gesprek/Wat is een gesprek?’ plaats. Dit is een gesprek tussen kunstenaar Kristof Van Gestel en de toeschouwer in het Oud Stadhuis (Oudstrijdersplein 6, inschrijven via Dienst Cultuur of ter plaatse).

- 6 september tussen 13 u. en 16 u.: performatieve installatie ‘le souffleur de pause’ door Ante Timmermans (Koepoort, Koepoortstraat).

- 6 september om 14 u.: performance ‘raise your flag’ door Jonathan Paepens (Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6).

- 6 september om 16 u.: opening KRASJ (binnentuin van het stadhuis, Centrumlaan 100).
- 20 september om 14 u.: vertoning film ‘YURI and the frustration of our ponies’ van Liesbeth Marit in Cinema Central (Lavendelstraat 25).

- 21 september vanaf 10 u.: parcours open gedurende de hele dag. Tussen 10 u. en 14 u. performatieve installatie ‘le souffleur de pause’ door Ante Timmermans (Koepoort, Koepoortstraat), om 10 u. performance ‘neuringen en dender’ door Bart Maris (Postgebouw, Bevrijdingslaan 1) en om 11 u. performance ‘raise your flag’ door Jonathan Paepens (Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6).

- 27 september om 14 u.: atelier voor kinderen tussen 6 en 12 jaar door Yasmine Ltaief (max. 15 deelnemers, inschrijven via Dienst Cultuur).

- 4 oktober om 14 u.: vertoning film ‘YURI and the frustration of our ponies’ van Liesbeth Marit in Cinema Central (Lavendelstraat 25).


Geen opmerkingen: