Zoeken in deze blog

dinsdag 16 september 2014

Sebastian Moldovan met 'Meltdown' bij Galerie Jan Dhaese (Gent).


Sebastian MOLDOVAN (°1982, Roemenië) was reeds in 2008 en 2010 te gast bij Galerie Jan Dhaese. In 2010 waren we er zelf bij toen hij zijn 'Artist Survival Kit' installeerde.
Hij bracht toen zijn vriend en collega Adi Matei mee. Vorig jaar waren ze voor hun land ook te gast op de Biënnale van Venetië in de galerie van het Instituto Romeno (Cannaregio). Moldovan creëerde daar een ingewikkelde installatie met afvoerbuizen.


Sebastian Moldovan, Meltdown, tekening &
sculptuur, 2014
@ Galerie Jan Dhaese
 

 Nu is Sebastian MOLDOVAN alleen in Gent. In tegenstelling tot de installaties in 'Artist Survival Kit' of in Venetië, pakt hij nu uit met schijnbaar eenvoudige (maar verfijnde) tekeningen, schilderijen en kleine sculpturen. Vooral de talloze wacht- of uitkijktorens zijn quasi eindeloos terugkerende onderwerpen.
Met een tentoonstellingstitel als 'MELTDOWN' kan men maar beter op het ergste voorbereid zijn en de ogen openhouden. Dan kan een uitkijkpost méér zeker geen kwaad.

Moldovan ziet de wereld afstevenen op een doemscenario, een meltdown op zowel ecologisch, economisch, financieel als maatschappelijk vlak. De nieuwsstromen die ons dagelijks overspoelen geven hem alvast geen ongelijk.
Met eenvoudige artistieke middelen probeert hij ons alert te maken. Hij tekent boten die de overgebleven planten en bomen proberen te redden (als een ark van Noah), ontwerpt vlotten, buffers en reddingsvesten, maar creëert dus vooral ontelbare torens op hoge poten alsof hij wil zeggen: BEWARE, want als we met zijn allen de boel in de gaten houden, is het misschien nog niet te laat...!Sebastian Moldovan, Meltdown, tekeningen-schilderij, 2014
@ Galerie Jan Dhaese
 

 Seabstian Moldovan

'MELTDOWN'

tot 12 oktober 2014
bij
Galerie Jan Dhaese
Ajuinlei 15 B
9000 GENT

donderdag tot zaterdag: 14 - 18 uur
zondag: 11 - 14 uur

www.jandhaese.be


© Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: