Zoeken in deze blog

vrijdag 29 juni 2012

Happy House in Gent: actuele kunst in de living

Enkele weken geleden waren we in Gent te gast op de tweede editie van HAPPY HOUSE, een driemaandelijks kunstinitiatief waarbij kunstwerken letterlijk in de living van organisatrice Sofia Teugels tentoongesteld worden.

Jonge kunstenaars krijgen een forum buiten het officiële galeriecircuit.

De eerste twee edities concentreeerden zich op één zaterdagavond van 19 tot 22 uuur, in aanwezigheid van de kunstenaars. Voor de kunstliefhebber is het een mooie kans om, in een informele sfeer, de mensen achter de kunstwerken te leren kennen.


Happy House, editie 2

Tijdens de voorbije editie raakte ik ondermeer gecharmeerd door het werk van Michiel BOLLIOU (die overigens reeds eerder in 'De Lading' en bij 'Strictly Rabbit' onze aandacht wekte) en de foto's van Frederick BUYCKX, maar U ontdekt deze en andere deelnemers op de website van Happy House.
Ook Pieter VANDEN BROECKE, die deelnam aan de eerste editie, dook reeds eerder op in 'Waterschoenen' naar aanleiding van een tentoonstelling bij In Situ te Aalst.

Tegelcollectie van Michiel Bolliou

Voor de volgende editie (wellicht september) van Happy House houden we U tijdig op de hoogte. Maar voor wie er alsnog niet geraakt, is er toch nog hoop: op de WEBSITE is alles te zien en te koop.

Initiatieven om actuele kunstenaars een publiek te bezorgen kunnnen we bij WATERSCHOENEN uiteraard alleen maar toejuichen...

Geen opmerkingen: