Zoeken in deze blog

maandag 25 juni 2012

Kunstvrienden groeten Bernd Lohaus in Loods 12

Bernd LOHAUS (1940-2010) kreeg een klassieke beeldhouwersopleiding, gevolgd door een studie in de klas van Joseph Beuys in zijn geboortestad Düsseldorf.

Met zijn echtgenote Anny De Decker vestigde hij zich in 1966 in Antwerpen, waar ze tien jaar lang de vooruitstrevende, legendarische galerie 'Wide White Space' gaande hielden.

Lohaus is wellicht het best bekend van zijn moumentale installaties met minimaal bewerkte houten balken. Maar er is uiteraard meer.

De uitgave 'Frecher - voor Bernd', Loods 12, 2012
Een tekst van Hans Theys naar aanleiding van een tentoonstelling in het Herman Teirlinckhuis te Beersel in 2007 biedt een interessante kijk op Bernd Lohaus. In 2010 nam Theys ook werk van Bernd Lohaus op in de tentoonstelling 'Xanadu' in het SMAK.

In Loods 12 is het nu tijd voor een hommage, letterlijk in beeld gebracht door collega-kunstenaars.

Guy Rombouts, Frecher - voor Bernd, Loods 12, 2012

De vernissage hebben we spijtig genoeg gemist, wat we door het nog steeds nazinderende enthousiasme van de galeriehouders dubbel betreuren. Het was een artistiek feest in stijl met teksten van Lohaus zelf en performances door Baudouin OOSTERLYNCK, Ria PACQUEE en Gwendoline ROBIN.

Alle werken zijn een persoonlijke groet of ode aan Bernd Lohaus, gaande van een minimale papieren ingreep door Guy ROMBOUTS, de 'rotsblok' van Ria PACQUEE, het 'vliegtuigje' van Walter SWENNEN (dat we U graag ter plekke laten ontdekken), de verwijzing naar het betonnen 'ICH/DU' van Lohaus in het SMAK door Leo COPERS ...en verder bijdragen van Mark VAN TICEL, Ann Veronica JANSSENS, DIALOGIST-KANTOR, Joelle TUERLINCKX, Francis SCHMETZ, Philippe VAN SNICK, Timothy SEGERS, Chris STRAETLING en Marc ROSSIGNOL.
Ria Pacquée, Frecher - voor Bernd, Loods 12, 2012
Een uitgave op 50 exemplaren met werk van alle deelnemers wordt in de achterkamer voorgesteld.


Tot 1 juli 2012
zaterdag en zondag: 15 - 19 uur
in
LOODS 12
Koophandelstraat 12
9230 WETTEREN
(Wijk Overbeke)Geen opmerkingen: