Zoeken in deze blog

zondag 13 oktober 2013

Bert Danckaert EXTRA: Canvasconnectie, Bozar en twee boeken

 
Bert DANCKAERT (°1965) was zopas nog te gast in WATERSCHOENEN met de bespreking van zijn tentoonstelling 'EXIT' in de Roberto Polo Gallery (Brussel). Gelijktijdig, tot 3 november, toont hij ook een deel van zijn werk in BOZAR. In het kader van Europalia zijn daar foto's te zien die hij in Mumbai maakte, onder de titel 'De extra's', een reeks waarin de fotograaf voor het eerst zijn blik richt op mens en dier.

Naar aanleiding van deze dubbeltentoonstelling en in het kader van zijn doctoraat in de kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen (waar hij overigens docent is), worden bovendien twee boeken voorgesteld.

'Simple present' is een fotoboek met typische beelden van hoofdzakelijk muren, door Danckaert vastgelegd van Havana tot Bejing als ode aan de esthetiek van het alledaagse.
 


 
'De extra's' vertelt het geschreven verhaal van een fotograaf die op een filmset in Bollywood terecht komt ...In de CANVASCONNECTIE (zondag 13 oktober 2013 om 20.15 uur) kunt u uitgebreid kennis maken met Bert Danckaert. Op zaterdag 19 oktober wordt de uitzending herhaald om 00.15 uur en om 16.00 uur.


© Art Spotter voor WATERSCHOENEN


Geen opmerkingen: