Zoeken in deze blog

dinsdag 8 oktober 2013

Een boeiende selectie tekeningen bij Galerie De Buck (Gent)

 
 Naar aanleiding van 'The Big Draw' vorig weekend, stelde Galerie DE BUCK een onverwachte selectie tekeningen van een aantal huiskunstenaars voor.

De tentoonstelling is ook deze week nog te bezoeken en is zeker een aanrader.

Vooraan hangen onder andere twee gigantische bladen tegenover elkaar. Sven VERHAEGHE toont een landschap waarin de geest van Goya ronddwaalt, maar gelukkig de gruwel ontbreekt. Aan de overkant probeert een man zich te verstoppen achter een eenzame boom in een 'duister' werk van Andreas LYBERATOS.

Deze twee werken fungeren ongetwijfeld als attractiepolen die je al vanaf de straatkant kan zien, maar ze etaleren ook elk op zich een intrigerend verhaal.
 

 Andreas Lyberatos, 300 x 300 cm @ Galerie De Buck, Gent
 
 
Maaike Leyn en Karl Mechnig @ Galerie De Buck, Gent
 
 Verder wacht u een uitgebalanceerde opeenvolging van 'pure' tekeningen. Uiteraard herkennen we meteen de werken van Maaike LEYN en Karl MECHNIG, die we reeds eerder uitvoerig in deze blog belicht hebben. Ze weten ons elk op hun manier telkens weer te boeien.
 
Jean DE GROOTE imponeert onder andere met zijn zwarte, wilde 'Monte o mare'.
 
Ik wijs U ook nog even op de vederlichte 'Dreamer' van Stefaan VAN BIESEN.
 
Maar ook de andere kunstenaars verdienen hier volop uw intense aandacht:
 
Robinne Clignett, Philip Henderickx, Liesbet Verschueren, Tim Peeters, Jimi Dams,Haleh Redjaian, Luc Vandevelde en Ann Decaestecker.
 
 
Erwin Keustermans @ Galerie De Buck, Gent
 
 
  Een totaal nieuwe en geheel aparte verschijning in deze omgeving is Erwin KEUSTERMANS, met een glimp uit een oeuvre dat getuigt van een bijzondere verfijning.
Zijn potloodtekeningen schetsen met een uitzonderlijke zin voor detail en afwerking een 'onbestaande' wereld die nu eens geënt lijkt op biologische groeiprocessen en een andere keer gekoppeld via mathematisch gestuurde ontwikkelingen.
 

De 'florale' vloer bij Galerie De Buck, een kunstwerk op zich
 
 
Galerie S&H De Buck
Zuidstationsstraat 25
9000 GENT
TOT 12 OKTOBER 2013 
woensdag t.e.m. zaterdag: 15 - 18 uur 
 
 
© Art Spotter voor WATERSCHOENEN


Geen opmerkingen: