Zoeken in deze blog

dinsdag 3 november 2015

'GRAB YOUR ART Photo Gallery', een nieuwe ruimte in AalstSinds vorige zaterdag heeft Aalst nu ook een galerie waar fotografie een hoofdrol krijgt.
'GRAB YOUR ART Photo Gallery' opende zopas de deuren in de Molenstraat 44, waar zich ooit de legendarische Galerie Pieter Coecke bevond. 

Dat precies fotografie hier een plek krijgt, hoeft niet te verwonderen in deze tijden waarin deze discipline een onmiskenbare plek gevonden heeft in het artistieke gebeuren.
De nieuwe ruimte is overigens niet alleen als promotieplek voor het werk van verschillende fotografen bedoeld, maar fungeert tevens als atelier en winkel voor de initiatiefnemer van dit hele project: Steven VIJVERMAN.

(Volg bovenstaande link naar zijn website voor een overzicht van zijn eigen werk als fotograaf)


Grab your art - Molenstraat 44 - 9300 AALSTSteven VIJVERMAN (°1984) presenteerde begin dit jaar nog zijn serie 'Uncertain Future' in het Cultureel Centrum De Werf, vlakbij de plek waar hij zich nu met 'Grab your art' gevestigd heeft.

CC De Werf kondigde hem toen als volgt aan:

'Steven Vijverman (België 1984) is afgestudeerd als illustrator en grafisch ontwerper. Maar fotografie is altijd zijn passie geweest; op jonge leeftijd voor zijn plezier en nu als deel van zijn professionele leven. Vijverman is gegroeid en geboeid door de zuiverheid van de film, de donkere kamers en geuren zijn verbonden met het proces. Een andere passie van Vijverman zijn de in de tijd bevroren moderne ruïnes; ruïnes waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten. Doordat deze plekken vergeten zijn door de mens, zijn deze overgenomen door de natuur die zijn plaats terug eist. Deze gebouwen vormen een vergeten tijdperk die nog steeds bestaan ​​in onze snel veranderende samenleving. Vijverman reist heel Europa rond om deze plekken te vinden en fotograferen. Het resultaat van deze passie van Vijverman zijn prachtige ontwerpen en fascinerende foto's.'5 Gentse fotografen verzameld in BELGITUDES'GRAB YOUR ART' weet de toevallige passant via zijn onconventionele vitrine meteen te verleiden tot een nadere kennismaking. Links daarvan krijg je al een voorzichtig voorsmaakje van de 'Raw Beauties' die je straks ondermeer te wachten staan.

Eens binnen werd mijn blik meteen aangetrokken door de 'historische' portretten van Irene WIJNMAALEN. Ik dacht meteen aan de werken van  Erwin OLAF die we u in het Kasteel van Gaasbeek lieten zien. Maar Irene WIJNMAALEN heeft ongetwijfeld een eigen invalshoek ontwikkeld, terwijl ook zij alle voorbereidende en technische details perfect onder controle heeft.

Prettig detail tijdens de vernissage: de jongen met de schitterende krullebol die model stond voor één van de foto's, ging voor ons nog even mee op de foto. (zie verder)

Aan de overkant presenteren 5 Gentse fotografen onder de overkoepelende naam 'BELGITUDES' een strak geregisseerde compositie van 15 foto's in zwart-wit.
Wouter VAN VAERENBERGH, Brecht VAN MAELE, Olivier BEKAERT, Christophe VANDER EECKEN en Thomas SWITN SWEERTVAEGHER tonen werk van Belgische bodem.RAW BEAUTIES
 (A Polaroid Project)


Het project 'RAW BEAUTIES' verwerft zich met al zijn Polaroids een stevige plek in deze presentatie: kleine,  maar bijzonder indringende benaderingen van vrouwelijke schoonheid en intimiteit.

We vermelden ook nog de bijdragen door Peter VAN HALL, Glenn HUYBEN en Bruno BARILLARI. U ontdekt ze op de website van GRAB YOUR ART en natuurlijk ter plekke.


Het model bij de foto van Irene WIJNMAALENGRAB YOUR ART
Photo Gallery
Molenstraat 44
9300 AALST

Voor meer info en links:'Streetcoffee'  bij de vernissage door AMOK,
Koffiehuis / Wijnbar / Galerie / ... en zo veel meer

ZIE
Esplanadestraat 14
9300 AALST


© Art Spotter voor WATERSCHOENENGeen opmerkingen: