Zoeken in deze blog

vrijdag 6 november 2015

Sneak preview in Villa De Olmen



Komende zondag, 8 november 2015 vanaf 14 uur, opent in Villa De Olmen te Wieze de tentoonstelling 

'So let's retread memory lane'

samengesteld door Reniere & Depla



Villa De Olmen


Net als bij 'La part des anges' (2011) en 'Mais l'aile ne fait pas l'oiseau' (2012), eveneens in Villa De Olmen, zijn Paul Reniere en Martine Depla zowel curator als deelnemend kunstenaar. Ook in het derde deel van deze tentoonstellingsreeks 'La joie de se perdre' (2013) (toen in zowel Villa De Olmen als D'Apostrof in Meigem) waren ze als kunstenaarskoppel vertegenwoordigd, maar was de 'regie' in handen van Els Wuyts.



Villa De Olmen


Nu zijn ze weer helemaal verantwoordelijk voor de keuze van de kunstenaars en de complete organisatie. Ze bezochten de ateliers van de kunstenaars en maakten keuzes uit hun werk. Onlangs verbleven ze een week dag en nacht in Villa De Olmen voor de opbouw van de tentoonstelling.

Komende zondag kunt u vanaf 14 uur het resultaat gaan bekijken. Met enkele beelden willen we u alvast in de sfeer van deze woning onderdompelen. Volgende week krijgt u een uitgebreid verslag van de tentoonstelling op WATERSCHOENEN.

De curatoren maakten een onconventionele selectie van kunstenaars en tonen bovendien sommigen van hen in een ander daglicht dan we van hen gewoon zijn.

Met werk van Vincent DESCOTILS (Fr), Renato NICOLODI (B), Jonas VANSTEENKISTE&Veerle MICHIELS (B), Marie VERBOVEN (FR/B), Isabel MARIN (Fr), Didier VERRIEST (B), Sarah WESTPHAL (B/D) en RENIERE&DEPLA (B).



Villa De Olmen


VILLA DE OLMEN
Nieuwstraat 83
9280 WIEZE

tot 6 december 2015

Vernissage zondag 8 november 2015 om 14 uur

Verder open zaterdag en zondag: 11 - 17 uur





© Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: