Zoeken in deze blog

vrijdag 26 oktober 2012

Alan Smith bij Bavart in Gent

 In de buurt van Het Sint-Elisabethbegijnhof en het Rabot werd het souterrain van een flink uit de kluiten gewassen stadswoning (19e eeuw) met enige schroom en liefde voor de oorspronkelijke elementen omgebouwd tot galerie voor actuele kunst.
BAVART is de naam van deze plek waar woord en kunst elkaar raken.

Bavart toont kunst, maar wil ook een ereplaats toekennen aan het praten over kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar in gesprek laten gaan.
'BAVarder' (het Franse woord voor 'babbelen') en ART versmelten bij Bavart tot het kijken naar, genieten van en spreken over kunst.


Sfeerbeeld Bavart met werk van Alan Smith

Ook LUISTEREN is een belangrijke factor, niet alleen in gesprekken, maar ook in het muzikale aanbod van Bavart. Intieme optredens gaan door op het podium in de living.

Op 31 oktober 2012 om 20.30 uur zijn de 'Cardboardbags' en 'Lucie Thorne' te gast.
Gratis toegang

Pittig detail: bij elke nieuwe vernissage kookt de kunstenaar voor de groep kunstliefhebbers. Iedereen welkom mits een kleine bijdrage (max. 25 personen).


(c) Alan Smith

In de lopende tentoonstelling toont Alan SMITH een reeks kleine schilderijen die, binnen een nochtans strikt schema, een levendige variatie in kleur en vorm bevatten.

"Deze groep van 16 olieverfschilderijen werd geselecteerd uit een reeks van twintig werken die elk gebaseerd zijn op één geometrisch patroon. In een 'vlakte' van virtueel oneindige symmetrieën, selecteerde en combineerde ik identiteiten om zo, door middel van kleur en verfstructuur, te komen tot stabiele composities."

Alan Smith
Bavart, waar woord en kunst elkaar raken

De tentoonstelling van Alan SMITH
tot 10 november 2012
in
BAVART
Noordstraat 32
9000 GENT

woensdag vanaf 19 uur
zaterdag van 14 - 18 uur 


Alles wat U over Bavart wilde weten, maar nooit hebt durven vragen...
Geen opmerkingen: