Zoeken in deze blog

donderdag 18 oktober 2012

Lineart als onderdeel van Art GentDe voorbije jaren trok ik op mijn 'WATERSCHOENEN' (soms ook letterlijk) telkens naar LINEART. 
Nu de beurs zich in een ruimere context presenteert, wil ik er uiteraard opnieuw bij zijn.
Noteer alvast 30 november tot 4 december 2012 en misschien ontmoeten we elkaar in Gent.

*
Dit jaar vindt de eerste editie van de kunstbeurs Art Gent plaats. Binnen deze beurs is er ruimte voor vier kunstafdelingen: Lineart, Young en de gloednieuwe zones Vintage+Design en B.Art.
Het campagnebeeld van art gent 2012
door  fotografe Julie Scheurweghs, 'Unicorn'
Het model op de foto is overigens ook fotografe.
Lisa De Boeck vormt met haar moeder Marilène Coolens het duo MEMYMOM.
Voor de lezers van WATERSCHOENEN niet onbekend...
Met de geboorte van Art Gent wordt er een nieuwe, kwalitatief hoogstaande kunstbeurs opgericht die vier verschillende zones omvat en inspeelt op een unieke bezoekerservaring. Christoph Ruys, beursleider van Art Gent zal toezien op het kwalitatieve en aanvullende karakter van de verschillende zones die elk hun eigen sfeer zullen uitdragen.

De zone Lineart omvat de nationale en internationale beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw. De jonge bezoeker kan hier tal van kunstwerken ontdekken en de klassieke verzamelaar kan museaal erkende werken kopen. Galeries tonen hun beste kunstenaars, aangevuld met een selectie topkunstenaars van de 20e eeuw in een focus op ‘de modernen’ en op ‘fotografie’

In Young zal nationale en internationale kunst met visie, durf en ambitie van de 21e eeuw te vinden zijn. Dit onderdeel laat vernieuwing zien en geeft de kans de gevestigde waarden van morgen te ontdekken. Rick Vercauteren, Directeur Museum van Bommen van Dam (Venlo), zorgt voor een focus op Nederland en Francis Feidler, Directeur van het ikob (Eupen), treedt op als curator van de ‘gigacase’.

Vintage+Design zal vintage van de 20e eeuw en design van de 21e eeuw tentoonstellen. Dit is meer dan ooit een ‘way of life’ en met een referentielijst van een duizendtal internationale ontwerpers van de 20e eeuw beschikt deze zone over de perfecte handleiding. Hier is betrouwbare kwaliteit en authenticiteit uit de 20e eeuw te vinden en 21ste-eeuwse vernieuwende en uitzonderlijke creatieve kwaliteitsobjecten voor in de woning. Het design van vandaag is tenslotte de vintage van morgen.
B.Art de ruimte vullen met uitsluitend 100% Belgische kunst. Deze zone is gloednieuw en zonder meer baanbrekend in de beurswereld. Ze wordt opgebouwd rond individuele kunstenaars die elke een solo-stand van 25m² bezetten. De kunstenaar wordt vertegenwoordigd door een galerie, kunsthandelaar of mecenas. Kunst vanaf 1900 en gecreëerd door Belgische of in België wonende en werkende kunstenaars staat centraal.

 *

Beursleider Christoph Ruys wordt bijgestaan door een adviesraad die bestaat uit Flor Bex, Lieven Daenens, Philippe Van Cauteren, Willy Van den Bussche, Johan Swinnen, Willem Elias, Rick Vercauteren, Paule De Boeck en Francis Feidler.  

Art Gent zal in totaal meer dan 15 landen vertegenwoordigen en 1.000 kunstenaars ontvangen op een oppervlakte van 19000 m².


Art Gent
van 30 november tot en met 4 december 2012
dagelijks van 14 tot 22 uur 
in Flanders Expo Gent.

Geen opmerkingen: