Zoeken in deze blog

dinsdag 26 maart 2013

'YOUNGartistEDITION' van Stijn Ank voor de Vrienden van het S.M.A.K.

 
 Begin juli 2012 nam WATERSCHOENEN U mee naar de 'KUNST NU'-ruimte van het S.M.A.K., waar Stijn ANK (°1977) met een enorme precisie en een ontzaglijk geduld zijn monumentale werk 'Interval' laag per laag in situ opgebouwd had.

Het was zijn eerste museale tentoonstelling. Het werk maakt inmiddels deel uit van de museumcollectie en zal in de toekomst opnieuw gegoten worden in de bestaande mal. Uiteraard zal dat, binnen de basisvorm, weer een uniek werk opleveren.
 
 
 Stijn Ank, '14.2013', Acrylic One & Acrylic,
37 x 32 x 12,5 cm, 3 ex.
 
Hetzelfde geldt ook voor de nieuwe editie die Stijn Ank voor de Vrienden van het S.M.A.K. maakte in de reeks 'YOUNGartistEDITION'.
 
Van '14.2013' (het veertiende werk dat de kunstenaar dit jaar ontwierp) zijn intussen twee exemplaren klaar. Het derde en laatste zal hij gieten tijdens het atelierbezoek van de 'Vrienden' op 23 juni 2013.
 

 Stijn Ank, 'Interval', 2012 @ S.M.A.K.
 
Stijn ANK is uiteraard geen onbekende voor de lezers van WATERSCHOENEN.
 
Via http://waterschoenen.blogspot.be/2012/07/stijn-ank-met-interval-in-het-smak.html maakt U nog eens nader kennis met zijn interventie in het S.M.A.K. en zo ook met de kunstenaar, zijn werk en zijn achtergronden in ons eerder artikel, naar aanleiding van een bezoek bij de kunstenaar thuis en in zijn atelier: 'Stijn Ank, koorddanser tussen architectuur en sculptuur'.
 

Stijn Ank, 'Interval', 2012 (detail) @ S.M.A.K. 
 
 
Alle verdere info over deze speciale editie via deze link.
 
 
 
 
 
© Artspotter voor WATERSCHOENEN
 
 


Geen opmerkingen: