Zoeken in deze blog

vrijdag 27 juni 2014

404 Error: Picture not found in Entrepot Fictief (Gent) Het afstudeerproject Fotografie van de Gentse Sint-Lucas Academie pakt jaar na jaar uit met onverwachte titels. Sinds 2011 volgen we deze eindejaarstentoonstellingen (2012 - 2013) op WATERSCHOENEN.

Voor deze nieuwe editie konden ze de benedenruimte van Entrepot Fictief niet benutten, maar de accrochage op de verdiepingen bevat opnieuw prettige ontdekkingen. © Farida Lemeatrag

De eerste ontmoeting zorgt al meteen voor een gedeeltelijke déjà-vu, want Farida LEMEATRAG heeft er voor gekozen om haar project rond 'Transgenders' dat ze reeds vorig jaar presenteerde, zowel inhoudelijk als technisch verder uit te werken. Ze had er zelfs een extra academiejaar voor over.


© Lobke Malfait

Lobke MALFAIT onderzoekt in scherpzinnige portretten en situatieschetsen de menselijke relaties en sociale codes in een geglobaliseerde wereld, die een eind van ons westers bed ligt: Afrika, Cuba,...


 © Annick Vernimmen


Annick VERNIMMEN neemt ons mee op fotografisch onderzoek in architecturale omgevingen.


 © Reginald Deroose


Reginald DEROOSE registreert in schijnbare snapshots bewegingen in het straatbeeld en het sociale leven in China.


© Damiano Oldoni
 

Damiano OLDONI volgt het pad van de Italianen in België, van de verlaten koolmijnen rond Waterschei, langs Italiaanse restaurants en pizzeria's op zoek naar de kleine en grote verhalen over de Italiaanse identiteit: een project van 3 jaar zoekt in zwart-wit naar een genuanceerd antwoord.


 © Eveline Bouttens


Eveline BOUTTENS toont fotografie van de weerspiegeling, van het vergankelijke, van het ongrijpbare: visuele realiteit die in vale kleuren of grijze overbelichting ten onder gaat, maar precies daardoor een eigen identiteit verwerft.


© Anthony De Meyere
 

Anthony DE MEYERE ontmantelt banale landschappen of zoomt vanuit vreemde hoeken in op onverwachte elementen.


Nog te bezoeken op
27 en 30 juni 2014: 14 - 18 uur
28 en 29 jun 2014i: 11 - 19 uur

in
ENTREPOT FICTIEF
Jacob Van Caeneghemstraat 16
9000 GENTbundelt ook werk van afstudeerprojecten uit andere scholen

© Art Spotter voor WATERSCHOENEN


Geen opmerkingen: