Zoeken in deze blog

zaterdag 28 juni 2014

Ria Bosman in Huize St. Bonaventura (Gent)Huize St. Bonaventura


Een stukje paradijs op aarde, een tuin van Eden bereik je via bovenstaande deur. Je komt dan in een 'peperkoeken' huisje, evenwel zonder meligheid, maar met een eigen, zinnig karakter.

De kleine tentoonstellingsruimte van Huize St. Bonaventura vormt een perfecte thuis voor de minimale, maar o zo gevoelige schilderijtjes van Ria BOSMAN (°1956): kleine rechthoeken (op die ene, achthoekige 'Redstar - Herinnering' na), monochroom of horizontaal dan wel kruisgewijs in dialogerende kleuren geschilderd.Ria Bosman, Lieveling, 2013, acrylverf op leder op hout,
36,3 x 25 cm

Het gebruik van acrylverf mag dan al gewoon lijken, de drager is dat allerminst. Ria Bosman schildert op leder (op hout bevestigd) i.p.v. op canvas.

Voor haar is dat een terugkeer naar een basismateriaal dat ze jaren geleden (in repen geknipt) al gebruikte voor haar wandtapijten.

De drager beïnvloedt onmiskenbaar de impact van de verf. In een aantal werken gebruikt ze naast acrylverf ook nog 'shoe cream'. U moet maar eens gaan kijken wat dat teweegbrengt.

Ria Bosman kwam reeds meermaals aan bod in WATERSCHOENEN: 2009, 2010, 2010, 2013.


Ria Bosman, Zachte vulling / De punt / Roze bloemen na Sint-Jacobs /
De lucht was blauw / Tweeluik Z.T. , 2013, diverse afmetingen,
acrylverf op leder op hout

RIA BOSMAN

tot 13 juli 2014

in
HUIZE ST. BONAVENTURA
Provenierstersstraat 51
9000 GENT

zaterdag: 15 - 19 uur
zondag: 11 - 19 uur

www.huizebonaventura.be© Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: